Årets muse går med en skuespiller i maven

En utrolig stolt, men også noget overrasket Benjamin Nielsen modtog titlen som "årets muse" i forbindelse med den obligatoriske nattefest lørdag. Foto: Palle Gram

Årets muse går med en skuespiller i maven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18-årige Benjamin Nielsen var ved at tabe både næse og mund, da han lørdag aften blev kåret til "årets muse" af instruktørparret bag Nyborg Voldspil. Ved samme lejlighed blev der sat navn på årets voldspillere på og uden for scenen.

Nyborg: Søndag stod den på oprydning for de mange medvirkende i Nyborg Voldspil. Men selv om trætheden sad i kroppen oven på en lang sommer med 17 forestillinger og lørdagens nattefest gik 18-årige Benjamin Nielsen fra Rolfsted rundt med et stort smil på læberne.

I forbindelse med festen blev han nemlig kåret til "årets muse" af instruktørparret Nikolaj Tarp og Vicki Berlin, og det kom som en kæmpe overraskelse for ham.

- Bagefter var der mange der stillede i kø for at lykønske mig, og de sagde alle, at det var fuldt fortjent. Selv stod jeg med åben mund, da der skulle tages billeder, for jeg kunne næsten ikke forstå det. Det er en kæmpe ære, men jeg kunne komme på mange andre, der også skulle have haft den, fortæller Bejamin Nielsen, der blandt andet spillede rollen som skurk i "Singin' In the Rain".

- Det var utrolig sjovt at prøve, for det kunne næsten ikke blive gakket eller åndssvagt nok, fortæller det 18-årige talent, der i den officielle begrundelse for kåringen bliver fremhævet som en person, der er totalt uselvisk og altid parat til at hjælpe andre.

Samtidig har han ydet en ekstraordinær indsats og ikke mindst gennemgået en ekstraordinær udvikling i løbet af foråret.

Årets voldspiller på scenen blev Mille Lambert, der her ses i forbindelse med den store oprydning søndag. Foto: Kasper Riggelsen
Årets voldspiller på scenen blev Mille Lambert, der her ses i forbindelse med den store oprydning søndag. Foto: Kasper Riggelsen

Som en stor familie

Faktisk deltog Benjamin Nielsen ikke i den audition, der blev afholdt tidligere i år, ganske enkelt fordi han på det tidspunkt troede, at han skulle arbejde som tjener hen over sommeren.

- Jeg gik på Kold College og var egentlig ret glad for det, men det gik op for mig, at det er svært at kombinere tjenerjobbet med, at jeg samtidig gerne vil dygtiggøre mig som skuespiller. Det foregår ofte om aftenen og i weekenden, forklarer Benjamin Nielsen, der fik sin første rolle i Nyborg Voldspil tilbage i 2010 med forestillingen "Oliver".

Siden har han blandt andet medvirket i "Sound of Music" og "Atlantis" og senest juleforestillingen "Jul på Slottet". Hans adgangsbillet til dette års sommerforestilling var en snak over en øl med en af de andre medvirkende.

- Han spurgte mig, om jeg havde lyst til at være med, og det svarede jeg ja til. Vil du virkelig, spurgte han overrasket, og dagen efter deltog jeg i den første skuespillerprøve, hvor Vicki kom hen og gav mig et knus, fortæller Benjamin Nielsen, der håber på en dag at kunne leve af skuespillet.

For ham er Nyborg Voldspil dog noget ganske særligt på grund af den særlige ånd, der hersker blandt de medvirkende.

- Det er svært at forklare, men når man er så meget sammen, som vi er op til en sommerforestilling, bliver man næsten som en familie. Så for mig handler det i lige så høj grad om det sociale. Derfor opstår der som regel også et stort tomrum, når det hele er slut, fortæller han.

Han skal dog ikke vente længe på, at det tomrum bliver fyldt ud. Ud over at starte på HF i Odense og musicaltalentskolen i Nyborg tager han snart fat på prøverne til efterårets forestilling med teatergruppen Fidus.

Årets voldspillere

Ud over årets muse blev der lørdag aften også sat navn på årets voldspiller på og udenfor scenen. Denne opgave var som altid lagt i hænderne på bestyrelsen, og den har langt fra været nem, erkendte formand Jesper Bech Madsen i sin tale. Det er voldspillerne selv, der har kunnet indstille kandidater, og der er kommet rigtig mange forskellige bud. Priserne gives til personer, der har været med i mange år, som er flittige, og som kan deres ting.

Årets voldspiller på scenen blev Mille Lambert. Hun beskrives som en person, der har let til både latter og smil, og så har hun en lang række talenter at trække på. Dem gjorde hun brug af i "Singin' in The Rain", hvor hun spillede alt instruktøren Sidney Phillips og bolsjepige til danser. Årets voldspiller uden for scenen, Kristian Vestergaard, er stadig meget ung, men har ikke desto mindre været en del af holdet i mange år. Frem for alt er han altid klar til at give en ekstra hånd, både sommer og vinter, bemærkede formanden.

Årets muse går med en skuespiller i maven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce