88-årig venter på tryg bolig


88-årig venter på tryg bolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grete Petersen kan ikke længere bo alene på sin gamle gård. Siden marts har hun ventet på en boligvisitator.

ULLERSLEV: I marts mistede Grete Petersen sin mand igennem 63 år. Det efterlod hende i en alder af 88 år alene på deres fælles husmandsted.

un er dårligt gående, ser dårligt og har svage fingre, så Grete Petersen måtte derfor i samråd med familien indse, at hun ikke længere kunne blive boende på gården, der ifølge svigersønnen ikke har været restaureret i 50 år.

Derfor kontaktede han den 17. marts visitationskontoret på Nyborg Kommune.

- Vi fortæller dem, at vi skal have hende i en beskyttet bolig eller på plejehjem snarest, da hun ikke længere kan klare sig selv, fortæller Richard Hansen, der er svigersøn til Grete Petersen.

Vred svigersøn

Han er vred på kommunen over den lange ventetid, uden at nogen har taget hånd om sagen - mest af alt fordi han er bekymret for sin svigermor.

- Tænk hvis hun falder ude på gården. Der er jo ikke en sjæl til at hjælpe hende op, siger Richard Hansen.

Han har siden maj henvendt sig flere gange om ugen til kommunen, men føler hver gang, at han bliver syltet.

- Midt i maj blev jeg for alvor vred. Jeg tror efterhånden, at jeg har talt med dem alle sammen på kommunen. Jeg har sågar været rundt om borgmesteren, som aldrig har ringet tilbage, selv om sekretæren lovede det. Jeg kan ikke fatte, at det skal tage så lang tid. Der har jo ikke været et eneste menneske fra kommune ude hos hende endnu, lyder det fra Grete Petersens svigersøn.

Ikke kontakt

Han har bedt avisen om ikke at kontakte sin svigermor, der ifølge ham er for svagelig til at medvirke i et interview.

- Heldigvis arbejder min kone i Langeskov, så hun kører ud og kigger til hende hver dag. Det gør vi gerne, men det er selvfølgelig også lidt anstrengende for os, fortæller Richard Hansen.

Vicekommunaldirektør Søren Møllegård erkender, at ventetiden på visitation er alt for lang i øjeblikket.

- Hovedproblemet i øjeblikket er jo strejken. Vi har kun to på arbejde i visitationen i øjeblikket.

- Men der var jo ikke strejke i marts?

- Nej, det er korrekt. Vi har arbejdet med ventelisten længe. Vi er simpelthen blevet overrasket over, hvor mange borgere, der har henvendt sig og søgt om hjælp. Det er klart, at vi er nødsaget til at tage de akutte fra sygehuset først. Men der bliver i øjeblikket udarbejdet en rapport fra Dansk Servicerådgivning om, hvordan vi kan komme denne venteliste til livs, fortæller vicekommunaldirektør Søren Møllegård.

Sagen tages op

Dorrit Møllegaard er leder af visitationsafdelingen i Nyborg Kommune, og hun kender udmærket til sagen om den 88-årige Grete Petersen. Hun er enig i, at det er for lang tid at vente på en tryg bolig.

- Vi har en meget lang venteliste på lige præcis boligvisitationsområdet. Grete og hendes familie fik i marts at vide, at hun var nummer 14 på listen. Vi har gang i en række strukturændringer, der gerne skulle gøre noget ved ventelisterne, men generelt er vi blevet overrasket over, hvor mange, der har haft brug for visitation i den nye storkommune, fortæller Dorrit Møllegaard.

Hun oplyser efterfølgende Stiftstidende om, at Grete Petersens sag nu bliver taget op på mandag.

88-årig venter på tryg bolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce