Der er rift om jobbet som ny leder af Nyborg Idræts- og fritidscenter

Nyborg: Jobbet som leder af Nyborg Idræts- og fritidscenter kan være temmelig krævende. Man skal kunne holde mange bolde i luften på én gang, håndtere stress i spandevis samt have blik for udvikling af stedets mange ansatte. Og så gør det ikke noget, hvis man kan skrue bissen på i en forhandlingssituation.

Alligevel skorter det ikke personer, der gerne vil afløse John Sørensen, konstaterer bestyrelsesformand Hans Henrichsen.

- Vi har fået 58 ansøgninger, og det synes jeg er ganske flot. Blandt dem er flere meget kvalificerede personer, som jeg er sikker på kan løfte opgaven, siger han og tilføjer, at nok er de fleste ansøgere fra Fyn, men man har også fået henvendelser fra både Jylland og Sjælland.

Beslutning i marts

Seks personer er valgt ud til samtaler, der finder sted i dag, tirsdag.

Den endelige beslutning om, hvem der bliver ny centerleder, træffes på et bestyrelsesmøde den 9. marts. John Sørensen fortsætter sin ansættelse frem til den 1. juli, hvor han går på efterløn, og han har sagt ja til at oplære den nye centerleder i maj og juni. Inden da når han at fejre 20 års-jubilæum den 1. april.

Mere liv i kulturhuset

Ud over posten som centerleder er han blandt andet formand for NGIF's koncertudvalg. Denne del af sit virke har han ingen planer om at drosle ned på. Tværtimod ser han frem til at være med til at puste liv i byens nye kulturhus, i dag bedre kendt som borgerforeningens hus.

Samtidig er der rift efter ham fra flere sider.

- Sådan er det, når man som jeg har været meget åben omkring det at skulle stoppe. Der er en del, der har henvendt sig med forslag til, hvad jeg så skal lave. Og der er heller ikke nogen tvivl om, at jeg ved en del om, hvordan man søger midler og taler sammen med kommunen. Men indtil videre har jeg valgt at træde vande, fortæller John Sørensen, der ud over foreningsarbejdet håber, at tilværelsen som efterlønner giver mere tid til familien.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.