Festligt: Plejecenter Rosengården med tilhørende Aktivcentret forstår det med en god sammenkomst
Ørbæk: Feste, det er og har de altid været gode til på Plejecentret Rosengården med ”tvillingen” Aktivcentret i Ørbæk.

Mandag var det ikke spor anderledes. Fra morgenstunden var der højt humør på, for det skulle naturligvis fejres med manér, at plejehjemmet har rundet de 50 år. Eller som det fremgik, næsten 50 år.

- Ja, det bliver lidt på fru Møghe-vis, at vi holder jubilæet i dag, den 8. oktober. For det er faktisk først den 11. oktober. Da jeg dykkede i de gamle arkiver, fandt jeg i en gammel avisartikel, der fortæller, at indvidelsen fandt sted den 11. oktober, sagde centerleder Inge Merete Kaaber.

Den oplysning lagde ikke dæmper på receptions-stemningen. Snarere tværtimod.

Beboere på Rosengården, deres pårørende og brugere og frivillige i aktivcentret var mødt talstærkt op for sammen med inviterede fra det kommunale system at tage fat på jubilæumsdagen.

Det skete med taler af foruden centerlederen også aktivitetsleder Anders Wilkens Nielsen og Kaj Refslund (V), formand for Sundheds- og Ældreudvalget i Nyborg Kommune.

- Rosengården og Aktivcentret er fyldt af liv, her er et fællesskab, som gør en masse ting muligt. Her kan man blive en del af fællesskabet, deltage i de mange aktiviteter - og ja, også bare få det daglige smil, der betyder så meget, sagde Inge Merete Kaaber.

Anders Wilkens Nielsen kaldte Rosengården for ”livsglædens hus” og som aktivitetsleder havde han kun ros til overs for samarbejdet mellem aktivcentrets mange frivillige og Rosengårdens beboere og ansatte.

- Jeg tøver ikke med at kalder det her for Ørbæks kulturelle midtpunkt, sagde han.

Også Kaj Refslund erklærede, at Rosengården er en aktiv del af de ældres liv, både for dem, der bor på plejecentret og for de hjemmeboende, som benytter Aktivcentret.

- Går man en tur ad gangene, fornemmes det, at Rosengården er præget af ro, værdighed og respekt for den enkelte beboer. En tryg ramme om den sidste del af livet, sagde han.

Mens formiddagen gik med det officielle, blev der senere på dag budt til intern jubilæumsfest for 140 gæster, beboere, pårørende, frivillige og personale på Rosengården, oplyste Inge Merete Kaaber.
  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.