375.000 kroner i tilskud til voldspillet

Grease på Nyborg Vold. Foto: Lasse Hansen

375.000 kroner i tilskud til voldspillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvert år søger Nyborg Voldspil om økonomisk støtte fra Nyborg Kommune. I år har de fået det højeste tilskud i 10 år.

Nyborg: 375.000 kroner. Sådan lyder tilskuddet fra Nyborg Kommune til Nyborg Voldspil. Herunder falder også penge til vinterforestillingen, danseskolen og andre aktiviteter, som voldspillet har i løbet af året. Omkring 300.000 kroner går til sommerforestillingen.

Det samlede tilskud til voldspillet er steget med 99.000 kroner fra sidste år, hvor voldspillet fik 276.000 kroner i tilskud. Det skyldes, at Nyborg Voldspil i år har bedt om at få flere penge udbetalt mod til gengæld ikke at få udbetalt en underskudsgaranti på 100.000 kroner, hvis ulykken sker, og billetsalget svigter. Og det er der en grund til.

- Vi tror på os selv og på vores markedsføring. Folk ved godt, at de skal tage en varm trøje og regnjakke med til en friluftsforestilling, når vi bor i Danmark, fortæller formand for Nyborg Voldspil Jørgen Dyhrberg.

Årets tilskud fra Nyborg Kommune til Nyborg Voldspil er da også det højeste, der er udbetalt de sidste ti år, når man ikke medregner den udbetalte underskudsgaranti på 100.000 kroner.

- Vi vurderer ved hvert eneste stykke, hvad det kræver af kostumer, scenografi, hvor stort orkestereret skal være, hvor mange mennesker der skal på scenen. Alle den slags ting forsøger vi, så godt vi kan, at regne på, inden vi beslutter, om vi skal spille det og ansøge om penge, siger Jørgen Dyhrberg.

På voldspil
Nyborg Voldspil har været en del af Nyborgs kulturliv siden 1939, og for mange er det en naturlig del af Nyborg. Over 300 frivillige bruger deres fritid på at få voldspillet på benene. I serien "På voldspil" kommer Nyborg Voldspil på spil på flere måder.I løbet af de næste par uger ser avisen tættere på de forhold, der holder Nyborg Voldspil oppe. Økonomien, der er så nødvendig, de frivilliges hårde arbejde både bag og på scenen, og den 78-årige historie, som voldspillet har bag sig.

Læs med i avisen og på www.fyens.dk, når Nyborg Voldspil får noget på spil.
Grease på Nyborg Vold. Foto: Lasse Hansen
Grease på Nyborg Vold. Foto: Lasse Hansen

En del af Nyborgs brand

Nyborg Kommune har hjulpet voldspillet gennem flere kriser i løbet af årene. I 2007, 2009, 2010 og 2011 fik voldspillet udbetalt kommunens underskudsgaranti på 100.000 kroner. I disse år var billetsalget også under gennemsnittet for de sidste 18 år. I 2011 var billetsalget helt nede på 9528 solgte billetter.

Nyborg Voldspil er afhængig af økonomisk støtte fra sponsorer og ikke mindst Nyborg Kommune. Det tyder også på, at Nyborg Kommune vil gå langt for at støtte foreningen.

- Voldspillet er så vigtigt for os i Nyborg Kommune, så den kulturelle indsats og de omkostninger, der er forbundet hermed, har vi en god tradition for at stå ved. Det gør vi nu, og det vil vi også gøre i fremtiden, fortæller borgmester Kenneth Muhs (V).

- Det betyder også noget for den kulturelle udvikling, og de tilbud vi har, som kan være med til at skabe gode oplevelser. Så betyder det selvfølgelig noget på turistsiden, alle de mennesker fra hele Fyn og hele landet, der kommer for at se voldspillet. Derfor er denne kulturelle investering vigtig, fortsætter han.

Kenneth Muhs mener, at voldspillene er en oplagt mulighed for at brande Nyborg Kommune. Samtidig har det en enorm betydning indadtil, da både unge og ældre har mulighed for at være en del af voldspillet.

Håb om at klare sig selv

Håbet for fremtiden er da også fra Jørgen Dyhrbergs side at være en forening, der kan klare økonomien selv.

- Jeg har da den absolutte ambition, at vi helst vil klare vores butik selv. Så vi lever på billetindtægter, annonceindtægter, sponsorindtægter og salg i boderne, men det hele hænger sammen med vejret, afslutter Jørgen Dyrhberg.

Indtil videre er kommunens tilskud stadig nødvendig, for at Nyborg Voldspil kan klare sig.

375.000 kroner i tilskud til voldspillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce