30. gang til Juelsbergløbet

Jens Ove Madsen (t.v.), Egon Koch Jensen og Poul Andresen (t.h) danner sammen med John Banke Thomsen og Teddy Ægidus den eksklusive løbeklub Kondiklubben. Pokalen i billedet går ikke til den hurtigste på landevejene, men derimod til årets dårligste terningespiller. Den hedder Dumme-Peter pokalen.
Foto: Ole Friis

30. gang til Juelsbergløbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem gamle drenge har deltaget i Juelsbergløbet i de 29 år, løbet har eksisteret. De holder træningen ved lige med løb hver onsdag. Hyggen er dog langt vigtigere end tiderne på ruten

NYBORG: Gennem de seneste 35 år har fem gamle venner løbet den samme rute gennem Nyborg. Ruten er Øen rundt (fra Gammel Torv, hen forbi Mango og McDonalds, ned til hotel Nyborg Strand og tilbage til Gammel Torv) og er på 4,7 kilometer.

Hver eneste onsdag klokken cirka 17.30, begiver de fem løbere sig ud på ruten.

- Vi har løbet hver onsdag i 35 år. Ligegyldigt om der er regn, sne eller slud, siger Poul Andresen, medlem af Kondiklubben.

Før i tiden var turen præget af hård konkurrence mellem de fem venner, men med tiden er der andre faktorer som gælder.

- Det er efterhånden ren overlevelse, siger Egon Koch Jensen, der er Kondiklubbens alderspræsident, med et smil.

Hygge har alle dage været i højsædet for de fem medlemmer af Kondiklubben, og efter de har løbet, står den på sauna, vejning og terningespil.

- Det er en hyggelig mandeaften med bajere og rafling, siger Jens Ove Madsen, medlem af Kondiklubben.
Egon Koch Jensen (t.v.), Poul Andresen og Jens Ove Madsen (t.h) danner sammen med John Banke Thomsen og Teddy Ægidus den eksklusive løbeklub Kondiklubben. I forgrunden ses den grisevægt, som i 35 trofaste år har vejet løberne.
Egon Koch Jensen (t.v.), Poul Andresen og Jens Ove Madsen (t.h) danner sammen med John Banke Thomsen og Teddy Ægidus den eksklusive løbeklub Kondiklubben. I forgrunden ses den grisevægt, som i 35 trofaste år har vejet løberne.
Foto: Ole Friis

Dumme-Peter pokalen

De har ikke en præmie til den hurtigste løber, men derimod en pokal til den dårligste rafler.

- Vi slutter med at rafle klokken 20.17 - præcis. Hvis ikke vi har et fast tidspunkt, så kan det være jo svært at stoppe, siger Jens Ove Madsen.

Den, som har tabt flest spil i løbet af et år får sit navn indgraveret på Dumme-Peter pokalen - og får seks flasker rødvin som et plaster.

- Nu skal du ikke tælle, hvem der står der flest gange, siger Poul Andresen, og rykker sig uroligt på stolen.

Tung byrde

Inden de sætter sig ind på kontoret og hygger sig, så er der lige en tung byrde, som skal overstås. Drengene skal vejes på en gammel grisevægt, som vistnok blev brugt til at veje fjer i gamle dage.

- Jeg tror, den vejer flere grisebasser nu, end den gjorde før i tiden, griner Egon Koch Jensen.

Samtidig med at resultaterne med tiden bliver langsommere, så er der en anden tendens, som stiger stødt.

- Pilen på vægten er nok gået jævnt opad de seneste 20 år, erkender Jens Ove Madsen.

Juelsbergløb

Samlingstedet for de fem løbere er tøjbutikken Kent i Nyborg. Her er Jens Ove Madsen og Poul Andresen kompagnoner og har været det siden 1966. John Banke Thomsen og Teddy Ægidus har været ansat i butikken, og Egon Koch Jensens kone ligeså. Det er herfra de hver onsdag løber. Butikkens baglokaler har både sauna og bad, og der står også den gamle grisevægt. Kontoret lægger rum til terningespillet - og ører til alverdens røverhistorier.

Gutterne har deltaget i Juelsbergløbet samtlige 29 år, løbet har været der. Søndag den 28. september skal meget gå galt, hvis ikke de fem motionister kan modtage endnu et diplom for gennemførelse af løbet.

Når snakken falder på netop Juelsbergløbet, så er der da også kun rosende ord fra Kondiklubben.

- Det er altid dejligt veltilrettelagt. Og så er det en flot rute. I det hele taget er det et rigtig fint arrangement. Og der kommer jo også flere og flere til, siger Poul Andresen.

Om onsdagen løber Kondiklubben i samlet flok, men ikke til Juelsbergløbet. Her er det mand mod mand på løbets længste rute (som regel). Den er 10 kilometer. Og det er årets store prøvelse.

- Ja, den er sgu noget stejl til sidst, siger Egon Koch Jensen.

Selv om det bliver en større og større udfordring at gennemføre løbene, og der bliver kortere mellem skaderne, så har de fem venner ingen planer om at stoppe.

- Vi bliver ved lige så længe, vi kan, slår Poul Andresen fast.

Juelsbergløbet er søndag 28. september og startskuddet lyder klokken 11.00.

30. gang til Juelsbergløbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce