30. gang - eller hvad?


30. gang - eller hvad?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: Nyborgs store idrætsforening NGIF fejrer et lille jubilæum, når Juelsbergløbet i år afvikles for 30. gang.

Men en læser stiller spørgsmålstegn ved, hvor gammelt det lokale motionsløb egentligt er. For han var nemlig selv med til at starte Juelsbergløbet allerede i 1974.

- Det var faktisk Fyns Amts Avis, der fandt på løbet, og det var i 1974, mener jeg.

Det fortæller journalist Palle Dahl, Nordenhuse.

- Jeg var praktikant på avisen, og det var mig, som fik ideen, og vi arrangerede løbet sammen med en forening - jeg kan bare ikke huske, hvilken forening det var.

Overtog ikke fra nogen

Som journalistpraktikant skulle Palle Dahl videre med sin uddannelse, og han ved ikke, hvor længe avisen holdt fast som arrangør af løbet. Tilsyneladende ikke særligt længe, for NGIF-veteranen Erik Krøjgaard har ikke nogen erindring om, at foreningen overtog løbet fra nogen, da det startede i 1978.

- Faktisk var jeg lidt i tvivl om, hvornår vi havde det første Juelsbergløb, men jeg har regnet mig frem til, at det må være 1978. Blandt andet fordi det blev omtalt i det allerførste eksemplar af Lokalavisen - og det kom i 1978, fortæller Erik Krøjgaard.

- Det var jo lige på det tidspunkt, hvor en motionsbølge skyllede over landet. Blandt andet begyndte Eventyrløbet i Odense året før, siger Erik Krøjgaard, der fortsat er aktiv i NGIF.

30. gang - eller hvad?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce