25 til juleaften i Teglværksskoven

Alt er klar til at gå i gang med julemiddagen og Rasmus regner med at stå i køkkenet det meste af dagen. Ud over flæskesteg er der and og medister til gæsterne, der selvfølgelig også skal have risalamande og mandelgaver.
Foto: Kim Rune

25 til juleaften i Teglværksskoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forberedelserne er i fuld gang. Maden er indkøbt, juletræet næsten pyntet færdigt og mandelgaverne pakket ind

Nyborg: Der er ikke meget julestress over kokken Rasmus Kirk Henriksen, der forpagter restaurant Teglværksskoven.

På sin egen stilfærdige facon gør han så småt klar til det sidste hold gæster i restauranten lillejuleaften, inden juleaftensmiddagen skal kokkereres fra morgenstunden i dag.

Rasmus Kirk Henriksen og hans kæreste har nemlig lidt usædvanligt inviteret gæster udefra til restauranten juleaften, og der bliver 25 omkring bordet.

- Der kommer syv fra vores familier og så kommer der 16 udefra. Et par par og ellers enlige, der skulle have siddet alene. Og så skal jeg i øvrigt levere fem julemiddage til folkene på Falck-stationen, fortæller Rasmus Kirk Henriksen.

I det bageste lokale i restauranten er det store juletræ så småt blevet pyntet.

- Men vi har mere pynt på vej. Jeg skal hjem og hente noget mere pynt i aften, så jeg har lidt fra min barndoms jul, og kæresten får også lidt mere, så ikke alt er nyt på træet.

Den unge kok glæder sig til denne anderledes måde at holde jul på.

- Restauranten er jo hele mit liv nu, og derfor er det ikke underligt også at holde jul på restauranten, forklarer han.

For kun 145 kroner får gæsterne julemiddagen med både and, flæskesteg og medister og alt, hvad der hører sig til. Men han får travlt, den gode kok, for de ansatte har selvsagt fri, og han står selv med maden og opvasken, men han er vandt til det.

Siden han overtog restauranten i april, har han arbejdet fra morgen til aften syv dagen om ugen, og han har bestemt planer om at fortsætte.

- Så længe det er sjovt, så bliver jeg ved, som han siger.

Rasmus Kirk vil dog ikke love, at han også laver julemiddag på restauranten næste år.

- Nu skal vi lige se, om det bliver en succes. Men jeg kunne da godt forestille mig at gøre det igen, siger han.
Foto: Kim Rune
Foto: Kim Rune
Foto: Kim Rune

25 til juleaften i Teglværksskoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce