2400 måltider reddet: Nyborgenserne har øget fokus på madspild

Uffe Gertz driver bagerforretningen i Nyborg videre efter sin familie. I 2016 gik de med i projektet om at stoppe madspild. Forretningen i Horsens er også en del af det digitale koncept. Foto: Kim Rune

2400 måltider reddet: Nyborgenserne har øget fokus på madspild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over det seneste halve år har borgere i Nyborg by reddet næsten 2400 måltider mad fra at gå til spilde gennem applikationen Too Good to Go. Det viser nye tal fra virksomheden.

Nyborg: Porrer, der hænger lidt bladene. Sandwiches, sovs og kartofler, der bare har udsigt til skraldespanden. Det er alt sammen mad, der bliver reddet gennem app'en Too Good to Go, der er med til at bekæmpe madspild.

For et beløb mellem 20 og 40 kroner kan man over mobilen købe en såkaldt lykkepose, som restauranten, bageriet eller supermarkedet fylder med overskydende mad, der ellers bare var endt i containeren.

I Nyborg er der 596 borgere og otte butikker, der benytter app'en. En af virksomhederne er Gertz Danish Bakery på Kongegade, der hver dag har fem poser med overskudsvarer til salg lige omkring lukketid.

- Vi smider en masse ud hver dag, så den her app er en genial måde at gøre noget på, forklarer ejer Uffe Gertz og fortsætter:

- Og så er det utrolig lækkert, at folk tager stilling til problemet.

Fra 1. august til 1. februar reddede borgere i Nyborg 2388 måltider fra skraldespanden. Det er tæt på en fordobling af, hvad man gjorde i perioden fra 1. februar til 1. august 2017, hvor 1270 måltider kom til gavn i stedet for containeren.

Samtidig er antallet af virksomheder, der er tilmeldt app'en too good to go fordoblet over det seneste år fra fire i den første del af 2017 til otte i den sidste del.

Stor interesse

Gertz Bakery kom med på madspilds-moden tilbage i 2016 som en af de første i Nyborg, men ejeren var ikke ene positiv, da han blev præsenteret for ideen.

- Først var jeg lidt betænksom, fordi jeg tænkte: Hvad så hvis alle mine kunder først kommer klokken 17.30 og henter brødet til ingen penge, men så aftalte vi, at jeg kunne have fem poser til salg hver dag og gøre en god gerning, forklarer bageren, der siden er blevet den virksomhed i Nyborg med flest hits på app'en.

- Det er så stor interesse for det, at vi faktisk overvejer at øge til otte poser om dagen, når der er varer til det, siger han.

Lykkeposerne bliver sat til salg på app'en hver aften ved midnat, og så er det ellers først til mølle med at få fingre i sådan en. Den koster 35 kroner og kan hentes klokken 17.30 i butikken.

Ud over Gertz Bakery er blandt andre Kvickly, Fars Madvogn, OK Plus, Let-Køb og Sinatur Hotel Storebælt med på madspilds-trenden.

2400 måltider reddet: Nyborgenserne har øget fokus på madspild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce