236 private på nettet ved en fejl


236 private på nettet ved en fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Kommune har fået en næse, fordi kommunen har lagt følsomme og private oplysninger ud på sin hjemmeside - nemlig navne og adresser på 236 personer, som får varm mad fra kommunens køkken.

Men det værste er, at det også fremgik hvem af personerne, der lider af f.eks. allergi eller diabetes:

Dermed har kommunen overtrådt persondataloven, og Datatilsynet kalder offentliggørelsen "meget beklagelig". Det betyder oversat til dansk:

- Det er ikke smaddergodt. Det burde ikke være sket, siger Janni Christoffersen, direktør i Datatilsynet - den myndighed, der fører tilsyn med, at reglerne i persondataloven overholdes i hele Danmark.

Det kunne dog være meget værre.

Tilsynet har fem grader af kritik: Beklageligt, meget beklageligt, kritisabelt, meget kritisabelt og særdeles kritisabelt.

- Her er vi altså på "meget beklageligt", netop fordi helbredsoplysninger er meget følsomme. På den anden side er vi ikke i den rigtig grove ende, bl.a. fordi kommunen ikke har overtrådt reglerne med vilje og fjernede oplysningerne straks, vi bad om det. Kommunen har også lovet at ændre praksis, så det ikke sker igen, forklarer Janni Christensen.

Navnene blev lagt ud på hjemmesiden den 19. november sidste år i forbindelse med, at Nyborg Kommune sendte kørsel med varm mad i udbud.

Vognmænd, som ville byde, skulle naturligvis vide, hvor langt de skulle køre med maden, og det var i den forbindelse, navne og adresser på mad-modtagerne og oplysninger om deres helbred slap med ud på nettet.

En borger klagede den 3. januar til Datatilsynet. Tilsynet kontaktede kommunen, som altså straks fjernede navnene. Og nu er klagesagen så sluttet med en "meget beklagelig-næse" til kommunen.

Nyborgs kommunaldirektør, Lars Svenningsen, kalder også det skete meget beklageligt og understreger, at kommunen har ændret procedure, så den slags bilag til udbudsmateriale ikke længere lægges på nettet, men skal afhentes på rådhuset.

236 private på nettet ved en fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce