Fejrede nytårsaften med masser af sprut og måske stoffer. Og det gik ud over ekskæresten.

Ullerslev: En 23-årig mand var nytårsaften så påvirket af alkohol og muligvis stoffer, at han ikke kan huske, han truede ekskæresten på livet og nikkede hende en skalle hjemme på hendes bopæl. Onsdag blev han i retten i Svendborg idømt 60 timers samfundstjeneste for vold og trusler mod ekskæresten. Hvis han udfører samfundstjenesten forvandles straffen til 40 dages betinget fængsel.

Klokken 22 nytårsaften sidste år mødte han op på ekskærestens bopæl og var tydeligvis påvirket. Han råbte noget lignende "Vil du dø?" og "Jeg smadrer din bror" til ekskæresten, som holdt nytårsfest med tre af sine venner. Ingen af dem drak særligt meget i løbet af aftenen, og den 23-åriges opførsel skabte så stor frygt blandt de fire, at den ene ringede til sin far, som straks kom til stedet.

I løbet af den næste time ville den 23-årige ikke gå fra bopælen. Da faren til en af de tilstedeværende kom, fik han dog overtalt den påvirkede 23-årige til at tage hjem.

Anklager Anne-Marie Von Lowzow oplyser, at den 23-årige i retten forklarede, hvordan der i lokalsamfundet blev snakket om ham i krogene, og han havde fået flere henvendelser for sin opførsel på Facebook.

Det blev for meget for den 23-årige, og han tog konsekvensen og flyttede fra byen for at starte forfra et andet sted i Danmark. Og det var ikke den eneste konsekvens episoden havde for ham.

- Den her episode har gjort, at han har valgt ikke at røre spiritus siden. Det var skræmmende for ham, at det kunne have den indflydelse på ham, at han fik totalt blackout, siger Anne-Marie Von Lowzow.

En anden bemærkelsesværdig episode i retten var dommerens afsluttende kommentar. Efter at dommeren havde forklaret dommen, gjorde han lidt af et nummer ud af at fortælle den forholdvis fyldte retssal, at der nu var faldet dom i sagen, tiltalte havde fået sin straf, og den her sag var afsluttet for alle parter.

  • Peter Leth-Larsen

    Af: