22-årige mand kendt skyldig i knivoverfald

Et møde mellem lærer og en ung mand på Efterskolen Ved Nyborg endte i tumult og senere knivstikkeri tilbage i december 2017. Her er politiet på vej fra efterskolen. Foto: Kasper Riggelsen

22-årige mand kendt skyldig i knivoverfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 22-årig mand blev onsdag kendt skyldig i indbrud og senere knivstikkeri på Efterskolen Ved Nyborg i december 2017. Der skal foretages mentalundersøgelse af gerningsmanden, før der kan afsiges dom i sagen.

Nyborg: En 22-årig mand blev onsdag den 14. februar ved Retten i Svendborg kendt skyldig i grov vold efter i december 2017 at have stukket en lærer på Efterskolen Ved Nyborg med en kniv.

Hændelsen skete om natten den 10. december 2017, da en 22-årig mand efter at have drukket alkohol i sit hjem i Nyborg, fik lyst til at gå en tur, og som han selv udtalte i retten: "få et adrenalinkick af at gå ind på forbudte steder."

Først forsøgte han sig på sin tidligere folkeskole, Danehofskolen, hvor der var aflåst, inden han gik mod Efterskolen Ved Nyborg og gennem en ulåst dør i hovedbygningen kom ind på skolen.

Mistede sine briller

Den 22-årige beskrev i retten onsdag, at han bevidst ledte efter en bygning, hvor der ikke ville befinde sig mennesker. Alligevel stødte han på skolens nattevagt, der sov i hovedbygningen, mens de omkring 55 elever, der var blevet weekenden over, befandt sig i husene.

Læreren blev så fortumlet over at se den 22-årige, at han skubbede ham flere gange, inden den ubudne gæst stak af. Under flugten mistede han sin ene sko og sine briller.

Nogle timer senere kom den 22-årige, der er svagtseende, tilbage efter brillerne, og havde denne gang taget en kniv med.

På skolen kom han endnu en gang i konfrontation med læreren. Det udviklede sig til, at læreren gentagne gange slog den 22-årige med et rundboldbat, mens den 22-årige i mellemtiden havde trukket kniven og pegede mod læreren.

Ikke nødværge

I retten kom det frem, at ingen af de implicerede opdagede, da kniven ramte læreren i armhulen, før de så blodet, og den tiltaltes forsvarer lagde under retsmødet stor vægt på, at den 22-årige ikke bevidst havde stukket kniven, men blot holdt den frem og uheldigvis ramt læreren.

Det var dommeren ikke enig i og afviste, at der skulle være tale om nødværge fra den 22-åriges side.

I stedet kendte retten den tiltalte skyldig i alle de tre rejste forhold, nemlig indtrængen på ulovligt sted, grov vold og besiddelse af kniven.

Retten fandt samtidig, at der var behov for mentalundersøgelse af den 22-årige mand fra Nyborg, inden der kan afsiges endelig dom i sagen.

Domsafsigelsen er sat til den 22. august 2018.
Derudover vil der komme et erstatningskrav fra den forudrettede lærer, der skal dække svie og smerte fra knivstikkeriet.

22-årige mand kendt skyldig i knivoverfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce