16-årig sparkede medarbejder på opholdssted: Fik skæld ud af dommer i retten


16-årig sparkede medarbejder på opholdssted: Fik skæld ud af dommer i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var tumult i retten i Svendborg torsdag eftermiddag, da en ung mand på 16 år var tiltalt for et overfald på en medarbejder fra institutionsstedet Novus Vita i Nyborg.

Svendborg/Hjulby: - Man når til et punkt, hvor nok er nok.

Sådan lød det fra en mandlig pædagog, der torsdag eftermiddag var i retten for at afgive sin vidneforklaring mod en 16-årig dreng fra opholdstedet Novus Vita i Hjulby. Han var tiltalt for vold og trusler og valgte som noget af det første i retssagen at tilstå.

Den 16-årige var tiltalt for at have sparket og skubbet den mandlige medarbejder, som den 21. maj over middag kom ind på tiltaltes værelse på opholdsstedet, da der lugtede af hash.

Ifølge forklaringerne i retten blev den 16-årige aggressiv og provokerende overfor medarbejderen ved påpegningen af hash-lugten, og den tiltalte gik helt op i ansigtet på pædagogmedarbejderen. Den 16-årige tog fat i hans trøje og sparkede ham i maven, så vedkommende faldt bagover.

- Tog det pusten fra dig, spurgte anklager Sine Josephsen vidnet.

- Det var et hårdt spark, men nej det gjorde det ikke, men jeg fik et kæmpe chok. Jeg har arbejdet 20 år som pædagog, men er aldrig blevet overfaldet før, udtalte medarbejderen under vidneforklaringen.

En kollega hørte råb fra tiltaltes værelse på institutionen og kom straks ind og holdt den 16-årige tilbage, der ellers var på vej til at sparke den allerede overfaldne medarbejder en gang til.

De to vidners forklaringer i retten var identiske.

Upassende opførsel

Retssagens seriøse karakter synes dog ikke at påvirke den 16-årige dreng, der undervejs flere gange smilede og lo, blandt andet da de to medarbejdere på opholdsstedet afgav deres vidneforklaring.

Dommer Rasmus Aggersbjerg Kristensen påpegede da også af flere omgange den upassende opførsel.

- Du imponerer ikke nogen herinde med den attitude, lød det blandt andet fra dommeren.

Den 16-årige fortsatte dog med sine utilbørlige kommentarer og efter endnu en påtale fra Rasmus Aggersbjerg Kristensen, endte den tiltalte selv med at stille sig uden for retssalens dør. Her begyndte han i stedet at filme dommer og domsmænd ind gennem en glasrude, hvor dommeren endnu engang måtte ud og løfte pegefingeren.

Det fremgik også af retssagen, at provokation og aggressiv adfærd ikke var unormalt hos den 16-årige og han havde i december også haft en konflikt med en anden medarbejder på Novus Vita. Trods det var pædagogen, der blev overfaldet af tiltalte 21. maj, stadig overrasket over, at det kunne komme så vidt.

- Det kom som et chok, at han kunne finde på at overfalde mig. Jeg har kendt ham siden, han var lille, da jeg dengang i arbejdede i Vollsmose. En side af mig vil gerne hjælpe ham, men da vi kollegaer snakkede sammen om episoden, blev vi enige om at melde det, fordi nok skulle være nok, fortalte den mandlige pædagog til Stiftstidende efter retssagen var afsluttet.

Straf endnu ukendt

Den 16-årige fra Novus Vita blev kendt skyldig i overfaldet.

Ved vold mod offentlige ansatte eller lignende henviser anklagemyndigheden som udgangspunkt til fængselsstraf, men da sagen drejer sig om en ung mand, er sagen en anden. I retten torsdag blev det besluttet, at den 16-åriges sag skal en tur forbi Ungesamrådet. Et råd, der bedømmer sanktioner for unge, som er sigtet for alvorlig kriminalitet i alderen 15-22 år med henblik på, at de ikke kommer ud i kriminalitet igen.

Hvilken straf den 16-årige vil få, afgøres derfor først i midten af september.

16-årig sparkede medarbejder på opholdssted: Fik skæld ud af dommer i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce