1400 tilmeldte blev væk fra løbet på broen

Broløb 2008 forløb godt. Eneste bet var 1400 tilmeldte, der aldrig dukkede op til start.
Foto: Jørgen Hansen

1400 tilmeldte blev væk fra løbet på broen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper Trampedach er stolt af weekendens vellykkede arrangementet.

NYBORG: Lørdag var Storebæltsbroens østgående spor som bekendt fyldt med tusindevis af prustende løbere. Men faktisk manglede der godt 2800 ben på broen.

- Vi havde en tilmelding på 10.400, og der var kun ca. 8971 løbere, der blev registreret ved målstregen, fortæller løbsleder Jesper Trampedach, der ellers er særdeles tilfreds med weekends broløb.

Ifølge ham er det ikke noget nyt, at tilmeldte løbere hopper fra i sidste øjeblik ved så store løb.

Altid frafald

- Der er altid godt 10 procent, der aldrig får hentet deres startnummer. Det kan være utrænede personer, der har tænkt, at de sagtens kunne klare en halvmaraton, og når så dagen nærmer sig, fortryder de. Derfor opererer vi med et frafald på mellem ni og 11 procent, der ikke dukker op og henter deres startnummer, fortæller Jesper Trampedach.

Ærgerligt

Han er dog alligevel ærgerlig, fordi man netop denne gang har gjort meget for at folk kunne komme af med billetterne igen, hvis de fortrød.

- Vi havde jo lavet et bytteforum på nettet, hvor man kunne sælge sine billetter. Og vi er da lidt kede af det, for der var jo en masse andre, der gerne ville have løbet i stedet. Så på deres vegne er jeg ærgerlig, lyder det fra løbslederen.

Primært virksomheder

Han mener, at langt størstedelen af dem, der ikke er mødt op til start, sandsynligvis er virksomheder.

- Ved sådan et løb som vores, er der jo mange virksomheder, der tilmelder sig. Der har måske siddet et par personaledirektører og måske tilmeldt flere hundrede medarbejdere, og så er det kun halvdelen af dem, der i vir- keligheden har lyst til at deltage, forklarer Jesper Trampedach.

Af dem som var med i løbet var der kun 41 løbere, der af den ene eller anden årsag måtte udgå af løbet. Nogle blev nemlig kørt til et stykke af vejen, og løb så i mål.

- Der var jo ingen alvorlige skader, så det var bare fint.

Resultatet af de manglende fremmødte var blandt andet et kæmpe overskud af bananer.

Bananer i overskud

- Der har nok været 4000-5000 bananer til overs, som vi har delt ud til de frivillige. Jeg har da også selv en kasse stående derhjemme, griner Jesper Trampedach, der forventer at leve af banankage og banansmothies de næste mange dage.

1400 tilmeldte blev væk fra løbet på broen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce