Årets udgave af Ørbike i Ørbæk Midtpunkt bød på flere overraskelser. Lige fra violinist til Lego-mand på scenen.

Ørbæk: Til et kæmpe event som lørdagens Ørbike-arrangement i Ørbæk Midtpunkt med op mod 1200 deltagere må der gerne være gjort lidt ekstra ud af tingene, så det ikke ligner en almindelig træningstime i motionscentret. 

Det mener idémand Jesper Sørensen, der selv var på scenen fra morgenstunden sammen med blandt andre en violinist.

- Vi har deltagere, der kører igennem fra klokken otte om morgen og til klokken otte om aftenen. De kan ikke lige hårdt på hele tiden, og så er der nødt til at være lidt underholdning undervejs, så de ikke begynder at kede sig, forklarede han.

Det så nu heller ikke ud til at være tilfældet, da dagens eneste kvindelige instruktør, Marika Kirstine Jakobsen, gik på scenen halvvejs inden i programmet, nærmere bestemt klokken 14.

 

- Har det været fedt indtil videre, spurgte hun ud i salen og fik et rungende "Jaaaaa" tilbage fra de 272 deltagere, der kunne være på gulvet samtidig.

- Jeg har valgt at indlægge tre pauser undervejs. Vi er jo ikke ude på at slå os selv ihjel, men at have det sjovt, bemærkede hun.

 

Humor i højsædet

Humor var også i højsædet, da dagens internationale indslag, den hollandske instruktør Evert van der Zee, gik på scenen klokken 18. Ikke nok med, at det skete til tonerne fra den danske nationalmelodi. Han var samtidig klædt ud som en legomand.

- Det var min søns idé, da han hørte, at jeg skulle deltage i et et arrangement i Danmark, fortalte han til avisens udsendte forud for lørdagens lille stunt.

Selv om hollænderne er glade for cykler, havde han aldrig tidligere oplevet noget, der kom i nærheden af Ørbike. Musikken, lyset, men også den gode forplejning var helt i top, mente han.

- Det må være stolt, sagde han direkte henvendt til Jesper Sørensen.

- Jo, men jeg forsøger samtidig at beholde fødderne på jorden. Det ville slet ikke kunne lade sig gøre uden de mange frivillige, forklarede han og smilede. Stolt.

Det er fjerde gang, Ørbike blev afviklet i Ørbæk Midtpunkt. År for år er arrangementet vokset i omfang, men denne gang har man faktisk fjernet et antal cykler på gulvet for at give mere plads.

Samtidig kunne Jesper Sørensen glæde sig over, at man har fået en række topmoderne cykler stillet til rådighed, hvor man ellers tidligere har været nødt til at støvsuge alt, hvad man kunne komme i nærheden af for at have motionscykler nok.

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.