100 nye p-pladser ved stationen i Nyborg

Gravearbejdet begyndte tidligt fredag morgen. Kommunens ansatte har fået cirka en uge til at løse opgaven.
Foto: Kasper Riggelsen

100 nye p-pladser ved stationen i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal være slut med at parkere på græsset ved Nyborg Station. Til gengæld stiller kommunen et areal til rådighed ved Cirkuspladsen

Nyborg: Ansatte fra kommunens park og vej-afdeling tog fredag fat på arbejdet med at skrælle et ordentlig lag jord af i det nordvestlige hjørne af Cirkuspladsen i Nyborg.

Siden skal der smides stabilgrus på, og om godt en uge skulle arealet så være klar til brug for de mange pendlere, der tager toget fra stationen.

I alt skal den nye p-plads kunne rumme 100 biler, men der er kun tale om en midlertidig løsning, understreger Per Jespersen (S) og Søren Svendsen, der er henholdsvis formand og næstformand i Teknik- og miljøudvalget.

- Der har den seneste tid været sat fokus på sikkerheden ved stationen og behovet for flere parkeringspladser. Det ville være ulykkeligt, hvis der skete et uheld med den viden, vi har om forholdene. Derfor har vi følt, at der var behov for at gøre noget nu og her, tilføjer formanden.

De farlige situationer opstår især, når bilisterne parkerer ulovligt på græsset langs Banegårdsalléen og vil bakke ud igen. På et borgermøde var der forslag fremme om at sætte en stopper for ulovlighederne ved at placere en række store sten i rabatten. Og det er præcis, hvad kommunens folk har tænkt sig at gøre med politikernes velsignelse. Enten det, eller også vil der blive hamret pæle i jorden og sat en snor mellem dem, oplyser Søren Svendsen.

Tre dage i sidste uge foretog han sin egen optælling af biler i området, og der manglede i gennemsnit 50-60 parkeringspladser.

- Derfor nytter det heller ikke noget, hvis vi spærrer for de ulovlige parkeringer uden at sætte noget andet i stedet, fortæller han om baggrunden for idéen til de nye p-pladser.

De er placeret på kommunens jord, og derfor har man ikke været nødt til at spørge nogen om lov. Men DSB er orienteret, bemærker Per Jespersen. Han understreger samtidig, at arbejdet med en mere varig løsning på trafik- og p-problemerne fortsætter.

- De nye p-pladser løser langt fra alle problemer. Men kan vi vænne bilisterne til at køre ind fra Storebæltsvej i stedet for ad rundkørslen ved Enghavevej, så er vi kommet langt, bemærker han.

100 nye p-pladser ved stationen i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce