Der er grund til at være stolt over den store interesse for det nye bofællesskab på havnen i Nyborg, mener borgmester Kenneth Muhs (V), som deltog i første spadetik onsdag.

Nyborg: - Alt godt kommer til den, der venter meget længe.

Formanden for Boligforeningen Holmegården, Max Rasmussen, lød næsten som en præst, da han onsdag talte ved 1. spadestik til det kommende seniorbofællesskab på havnen i Nyborg.

Boligforeningen har kørt parløb med den gruppe seniorer, der i sin tid fik ideen til at bygge et fællesskab i Nyborg. Og det har altså været en lang og svær proces. Projektet kom offentligt frem i efteråret 2014, men havde da været undervejs et stykke tid i det skjulte.

- Det har været nok af udfordringer, så det er en meget stor dag for os, sagde Keld Clement, formand for seniorbofællesskabet i sin tale før spadestikket.

- Nu er vi klar til at bygge rammerne, så må beboerne skabe den kultur, de kan blive enige om, bemærkede han.

Borgmester Kenneth Muhs lagde vægt på, at bofællesskabet er et nyt tilbud til tilflyttere til kommunen, og at det kan være med til at skabe yderligere interesse for at flytte til området.

- Der står en masse borgere bag projektet, og der er lang venteliste. Det har vi grund til at være stolte over, sagde Kenneth Muhs.

Forhindringer

Ideen om seniorbofællesskabet blev præsenteret for offentligheden i efteråret 2014, men i første omgang var der ikke politisk flertal for at bygge det som almene boliger, der kræver et million-indskud fra kommunen. Året efter indgik byggeriet dog i et bredt politisk forlig om kommunens budget. Flertallet ville ikke være med til at give projektet til Holmegården, der senere alligevel vandt opgaven ved en budrunde.

Senere løb man ind i problemer, da det viste sig, at byggeriet ikke kunne opføres for de 80 millioner, der er til rådighed. Derfor måtte man ud i en sparerunde.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.