1-1 i Juelsberg-fejden


1-1 i Juelsberg-fejden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RETSSAGER: Godsejer Erik Juel beskylder sin søn for chikane

NYBORG: - Jeg er tilfreds. Så er der en retssag mindre at koncentrere sig om.

Hofjægermester Erik Juel, der har ejet godset Juelsberg vest for Nyborg siden midten af 60'erne, er en glad mand.

Årsagen er, at han i dag alligevel ikke skal møde i byretten i Nyborg for at dyste på juristeri og argumenter mod sin søn Gregers Juel.

Gregers Juel har nemlig trukket en sag, han havde anlagt mod sin far. Den handler om, at Erik Juel for et par år siden fik nedlagt fogedforbud mod, at Gregers Juel optog lån i Juelsberg Gods for at ombygge Strandskovgård i Nordenhuse til kursuscenter.

I fogedretten i Nyborg fik Erik Juel medhold i, at Gregers Juel ikke uden hans samtykke måtte låne penge med sikkerhed i godset til ombygningen i Nordenhuse.

Den afgørelse var Gregers Juel ikke tilfreds med. Så han gik til domstolen for at få afgørelsen omstødt.

Men i 11. time har Gregers Juel meddelt, at han alligevel ikke ønsker en langvarig retssag gennemført. Han har således accepteret, at han skal spørge far, hvis han vil låne penge til at istandsætte Strandskovgård.

Men hvorfor har Gregers Juel hævet sagen? Vi har spurgt ham:

- Jeg har ingen kommentarer, når det drejer sig om familieanliggender, siger Gregers Juel.

Dermed var samtalen slut.

Mens man kan sige, at Gregers Juel har tabt første afdeling ud af flere i dysten mod sin far, vandt han afdeling to i landsretten.

Den handler om, at han i fogedretten i Nyborg fik medhold i, at han var i sin gode ret til at lukke og slukke for det store halmfyr på Juelsberg, der leverer varme og varmt vand til hovedbygningen, hvor Erik Juel og hans hustru bor, samt til to andre bygninger tilhørende godset, hvor Erik Juels datter og en forvalterfamilie bor. Afgørelsen i fogedretten ankede Erik Juel til Østre Landsret.

Det fik han ikke noget ud af. Landsretten fastslog nemlig, at halmfyret tilhører Gregers Juel, hvorfor han bestemmer, om det skal være i drift eller ej.

- Jeg aner ikke, hvorfor min søn pludselig ikke ville have, at vi brugte halmfyret. Jeg kan kun betragte det som ren chikane, fortæller Erik Juel, der vil forsøge andre veje for at få lov til at genstarte det store halmfyr.

- Gregers har skrevet under på, at forvalteren har gratis varme. Det kan han ikke få, når halmfyret står stille, og der skal indkøbes olie. Så jeg forstår ikke landsrettens afgørelse, siger Erik Juel, der sidste efterår klippede en hængelås til halmfyrrummet over og startede fyret igen. Fyret kørte kun i få døgn, så blev det stoppet af Gregers Juel.

- Hvis vi vælger at købe og installere et nyt halmfyr, vil det koste knap 500.000 kroner, hvis vi fik lov af min søn til at benytte det eksisterende fyrrum. Kan vi ikke det, er prisen 1,6 millioner kroner, oplyser Erik Juel.
Rettelse
Det var ikke godsejer Gregers Juel, der anlagde civil retssag mod sin far, godsejer og hofjægermester Erik Juel, for at få ophævet et fogedforbud mod at ombygge Strandskovgård i Nordenhuse til et kursuscenter. Det var Erik Juel, der stod bag retssagen. Det var han nødt til, fordi han i fogedretten havde fået medhold i, at Gregers Juel ikke måtte ombygge Strandskovgård til kursuscenter, hvor efter loven siger, at han skal have prøvet fogedforbuddet i retten.
 
I øvrigt gør Gregers Juel opmærksom på, at han godt må ombygge avlsbygningerne på Strandskovgård til kursuscenter. Det er kun hovedbygningen, han ikke må pille ved i den sammenhæng.
Gregers Juel gør tillige opmærksom på, at han godt må optage lån i Juelsberg Gods.
Familiefejden
Der er gået ballade i et glidende generationsskifte på godset Juelsberg. Far og søn er langt fra enige om, hvordan godset skal drives, og det har ført til flere sagsanlæg og fogedsager.

1-1 i Juelsberg-fejden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce