- Nyt byggeri skal have et maritimt look


- Nyt byggeri skal have et maritimt look

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DAMPSKIBSMOLEN: Nyborg Byråd bør blande sig, lyder opfordringen
NYBORG: Efter at Udviklingsselskabet har annulleret salget af en grund på Dampskibsmolen, bør Byrådet involvere sig i et eventuelt andet byggeri på molen.

Opfordringen kommer fra Gitte Jørgensen, Jernbanegade 8, der tidligere har rejst kritik af den eksisterende boligblok på Dampskibsmolen. I et læserbrev i Fyens Stiftstidende har hun blandt andet slået fast, at byggeriet blev et helt andet end det, de oprindelige planer handlede om:Smukke huse i forskudte plan, en promenade med caféer og små kanaler omgivet af træer. Projektet, kunne alle se, ville være et gode for byen og skabe miljø og sammenhæng i byens arkitektur.

- Desværre må vi erkende, fortsatte hun, at når der fattes penge, så ryger idealerne. Med andre ord så er man i Nyborg villig til at sælge byens sjæl. Jeg og mange andre i Nyborg har sovet i timen. Vi har gået rundt i en Tornerosesøvn og troet, at selvfølgelig er der da en helhed i havneprojektet, og at man kunne have tillid til de folkevalgte.

I læserbrevet karakteriserede Gitte Jørgensen Udviklingsselskabets byggeri på Dampskibsmolen som en rød klods, der ikke overgås af Statsfængslet i Nyborg.

- Jeg er dybt rystet, og så kommer der oven i købet én mere af slagsen endnu tættere på byen, skrev hun.

Men nu har Udviklingsselskabet altså annulleret salget af grunden til Boligselskabet Danmark, og den beslutning benytter hun til en fornyet henvendelse til Byrådets medlemmer.

Kræver maritimt look

I sit nye brev skriver Gitte Jørgensen blandt andet, at Byrådet bør stille samme krav til et nyt byggeri på Dampskibsmolen som til de andre byggerier på havnen,så der stilles krav om et "maritimt look": Lyse farver og et transparent byggeri med større partier udført i glas og metal. Hun slår samtidig til lyd for et lavere byggeri.

- Måske kan man lade sig inspirere af byggeriet på Fiskerikajen, hvor man virkelig har formået at skabe miljø og boliger, der passer til havnemiljøet.

Byggeriet på Fiskerikajen er gennemført af Midtfyns Andelsbyg, der ejes af den nyborgensiske entreprenør Jørgen Rask Nielsen, og det er lave røde huse, der er opført på grunden.

Brevet er som nævnt stilet til samtlige byrådsmedlemmer, men det vides ikke, hvornår det behandles politisk.

- Nyt byggeri skal have et maritimt look

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce