Handelsskolestudent advarer andre, efter at hun selv fik ødelagt dagen, da hun faldt ned fra lastbilen på den store dag
NYBORG: 18-årige Nicolea Pisani føler sig ret heldig.

Hun har ellers al mulig grund til det modsatte, for det, der skulle have været en meget stor dag i hendes liv, udviklede sig langtfra, som hun havde forestillet sig.

Efter dimissionsfesten på Nyborg-Kerteminde Handelsskole lørdag formiddag nåede hun kun til andet stop på den obligatoriske lastbil-tur, da det gik galt.

- Jeg skulle ned ad den ret stejle og våde trætrappe, da jeg gled, og så husker jeg først noget igen, da jeg vågnede smurt ind i blod, siger Nicolea Pisani, som havde drukket tre glas champagne til festen på skolen og netop havde åbnet sin første flaske Breezer.

- Jeg var klar til at give den gas, men jeg var ikke fuld på det tidspunkt. Til gengæld havde jeg mine høje sko på. Det var jo en fest, så mine ekstrasko havde jeg stadig pakket ned, fortæller hun.

Meget blod

Ved faldet smadrer flasken, da Nicolea lander oven på den og skærer sig på venstre håndflade, i brystet og i læben.

Samtidigt slår hun en flig af en fortand i overmunden, da hun knalder hovedet i asfalten.

- Da jeg kommer til mig selv, bliver der ringet efter mine forældre og en ambulance, som kommer med udrykning. De troede, at jeg havde skåret pulsåren over, fordi der var så meget blod, siger hun.

Hun har rejst sig fra foldesengen foran tv'et i stuen i hjemmet i Nyborg, hvor hun har opholdt sig mest siden oplevelsen lørdag.

Festen er slut

Allerede mens hun venter på hjælpen, er hun klar over, at festen er slut.

- Jeg var rigtig sur og råbte, hvorfor det skulle ske den dag. Selv om det gjorde ondt, så var det ikke det, jeg var optaget af, siger hun.

- Jeg havde ondt af mine klassekammerater, for deres dag var jo også påvirket, siger hun.

Nicolea bliver kørt til skadestuen på Svendborg Sygehus, hvor hun får rigelig med tid til at tænke over oplevelsen, da hun venter i fem timer på at komme til.

- Det var først i Svendborg, da jeg kom til at tænke over, at jeg nok skulle stikkes og sys, at jeg begyndte at tænke på skaderne, siger hun.

Hun bliver syet med tre indvendige og syv udvendige sting i hånden, næsten lige så mange i brystet og to sting i læben.

Intet brækket

Alligevel føler den 18-årige handelsskolestudent sig heldig.

- Jeg havde jo ikke brækket noget, og lægerne sagde, at fordi jeg er så ung, så skal det nok hele op, så jeg var virkelig heldig, siger hun.

- Jeg er træt af, at jeg gik glip af festen, men nu er jeg mere træt af skaderne, for jeg vil ikke have ar efter det her, siger hun.

Pas bedre på

Hun er dog lykkelig for, at flasken ikke ramte tre centimeter længere oppe på hendes håndled ved pulsåren i stedet for håndfladen, eller at hun blev skåret mere i ansigtet.

Hun opfordrer kommende studenter til at passe på, når trappen til lastbilen skal forceres - især når det regner.

- Det kan være, man skal bakke ned eller kravle. Måske man skal sørge for, at der er nogen til at tage imod, eller måske kan man bruge et rækværk, siger hun som en direkte opfordring ikke kun til elever, men også lastbilchaufførerne.

Festen og dagen kan hun ikke gøres om, men Nicolea Pisani har planlagt en form for revanche.

- Jeg har sagt til mine klassekammerater, at de skal tage huen på, og så må vi genskabe dagen her hos mig i haven, siger hun og smiler.
  • Fyens Stiftstidende