- Jeg var hundeangst


- Jeg var hundeangst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: Det var røveri, to unge mænd begik mod en 45-årig mand, da de først truede og slog ham, så tvang ham ind i en bil og derefter kørte ham til Nyborg, hvor han fik besked om at hæve penge og give dem til de to mænd.

Det slog retten i Svendborg i går fast, selv om de to tiltalte - en 22-årig mand og en 18-årig mand - ihærdigt prøvede at få det til at lyde, som om den 45-årige var taget med til Nyborg af egen fri vilje.

- Vi har ikke slået ham, og vi har ikke truet ham. Han foreslog selv, at vi skulle køre til Nyborg, så han kunne hæve penge, sagde den 22-årige.

Men den version af sagen købte domsmandsretten ikke.

- Vidnets forklaring var meget sikker og meget troværdig. Det væsentlige er at fastslå, at han følte sig udsat og truet i situationen.

- Og når man opfører sig, som I har gjort, så er det klart en overtrædelse af paragraf 288 (røveri, red.), og derfor er I blevet dømt, sagde dommer Torben Østergreen-Johansen til de to unge.

Derfor blev den 22-årige idømt 12 måneders fængsel. De otte af dem var for selve røveriet, mens resten var straf for besiddelse af hash, for at have flygtet fra politiet og to måneders restsstraf, han havde stående.

- Vi nakker dig

Den 18-årige blev idømt seks måneders fængsel, hvoraf de fire blev gjort betinget af blandt andet 100 timers samfundstjeneste.

Røveriet fandt sted den 13. marts i år, hvor de to unge mænd var kørt til Hjulby, så den 18-årige kunne købe hash.

Mens han gjorde det sad den 22-årige i sin parkerede bil, da den 45-årige kom cyklende forbi bilen og ramte sidespejlet, så det ifølge den 22-årige gik i stykker.

Derfor ville han have penge af den 45-årige som erstatning, og det førte til episoden, hvor den 45-årige blev slået og truet.

- Jeg var meget bange. Han svingede armene og ramte mig. Han reagerede meget voldsomt og sagde, at jeg "skulle betale 1000 kroner, ellers nakker vi dig". Jeg var hundeangst, fortalte den 45-årige mand, der blev "hjulpet" ind i bilen af den 18-årige, som også gav ham flere slag i nakken.

Under køreturen til Nyborg fortsatte de to unge med at true den 45-årige.

- Føreren af bilen (den 22-årige, red.) sagde til den anden: "Tag kniven, find kniven". Så kunne jeg mærke, han rodede efter noget. Der foregik mange ting, som jeg ikke brød mig om, i den bil, sagde den 45-årige, som uden held forsøgte at hæve penge i Fionia Bank, inden det lykkedes i Danske Bank. Derefter fik de to 500 kroner, og den 45-årige blev kørt til Hjulby.

Den 18-årige modtog sin dom, mens hans fire år ældre ven udbad sig betænkningstid.

- Jeg var hundeangst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce