- Hvis jeg ville dræbe hende, havde jeg puttet gift i hendes mad

En 36-årig syrisk mand var tirsdag for retten, tiltalt for mordforsøg på sin hustru. Et skænderi i hjemmet på Sprotoften i november sidste år udviklede sig voldsomt, men manden nægter sig skyldig. Arkivfoto: Kasper Løftgaard

- Hvis jeg ville dræbe hende, havde jeg puttet gift i hendes mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

36-årige sygeplejeuddannet syrer erkender at have skubbet og grebet sin kone om halsen ved et skænderi, men mordforsøg var det ikke.

Nyborg: Tiltalte levede ikke op til fordommene om en brutal hustrumishandler i netundertrøje og med ølånde ved retsmødet i Svendborg tirsdag. I Syrien havde den lille og vævre mand på 169 cm studeret sygepleje på universitetet og i 12 år arbejdet som narkosesygeplejerske, inden han i 2014 flygtede til Danmark på grund af borgerkrigen i landet.

Tiltalen lød på forsøg på manddrab, og ofret var hans hustru, som kom til Danmark i 2015 med parrets tre døtre. Selv om manden betegnede ægteskabet som lykkeligt, udviklede et skænderi i november 2016 om hans arbejdssituation sig voldsomt, og de kom op at slås.

Her skulle manden ifølge anklageskriftet have slået konen og derpå taget kvælertag på hende, så hendes liv var i fare. At han tog om hendes hals, erkendte manden, men ikke for at dræbe.

- Jeg tænkte ikke på, at det kunne være farligt; jeg ville bare have hende til at tie stille, lød mandens forklaring.

- Du er sygeplejerske. Du har taget en fire år lang uddannelse. Tænkte du ikke, at det kunne være farligt, spurgte anklager Klaus Lauridsen fra Fyns Politi.

- Hvis jeg ville dræbe hende, havde jeg puttet gift i hendes mad eller noget andet, svarede den 36-årige, der på grund af manglende sprogkundskaber ikke har arbejdet i Danmark.

Tilværelsen hertillands betegnede han ellers som de bedste år af sit liv, selv om den havde medført forandringer.

- I Syrien bestemmer manden, men i Danmark har man rettigheder, og kvinderne er frie, så vi bestemmer lige meget, fortalte manden om de nye vilkår i ægteskabet, som han efter eget udsagn har det godt med.

Han døjer dog med eftervirkninger af oplevelserne i Syrien, hvor han flere gange oplevede, at hospitalet, han arbejdede på, blev bombet, ligesom flere i hans omgangskreds er døde. For at bearbejde oplevelserne har han gået til psykolog.

- I Danmark er der ingen bomber, men jeg var bange hele tiden. Mine bedste venner er døde, og jeg følte, at de kaldte på mig, forklarede manden, der har siddet varetægtsfængslet siden november.

Strafferammen for mordforsøg er på mellem fem år og livstid. Anklageren kræver desuden manden udvist af Danmark. Torsdag fortsætter retssagen, og her er fem nye vidner indkaldt.

- Hvis jeg ville dræbe hende, havde jeg puttet gift i hendes mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce