- Det værste er det dér brag

Karen og Svend Erik Larsen er ikke så glade for at bo lige op til det farlige kryds i Ørbæk. For egen, men især for alle trafikanternes skyld, ønsker de, at krydset bliver afløst af en rundkørsel.
Foto: Carsten Bundgaard, Grafik: Gert Ejton

- Det værste er det dér brag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naboerne til uheldsplaget kryds i Ørbæk ønsker sig en rundkørsel efter mange ulykker.

ØRBÆK: En septembersøndag ved 22-tiden er lægeægteparret Karen og Svend Erik Larsen i hjemmet på Assensvej 11 ved at forberede sig på at gå til ro.

En travl uge venter forude.

Så lyder braget.

- Jeg er klar over med det samme, at den er gal, fortæller Svend Erik Larsen og kan her nogle uger senere vise de endnu tydelige spor efter det trafikuheld, hvor to personer kom til skade og to varebiler blev slemt ødelagt.

Både han og Karsen Larsen skynder sig udenfor og ser, at to smadrede varebiler holder langt inde i deres have, der grænser op til krydset Assensvej-Odensevej-Hulvejen i Ørbæk.

- Da vi når her ud, er Torben Schultz (politimand, der bor tæt ved krydset også, red.) allerede i færd med over en mobil at tilkalde hjælp. Han var en stor hjælp den aften, fortæller Karen Larsen.

- I den ene varebil er føreren slået bevidstløs. Jeg hjælper ham, for døren er krøllet så meget, at vi ikke kan åbne den og få ham ud, siger Svend Erik Larsen.

Snart er krydset sat til af politibiler, ambulancer og redningskøretøjer. Da bilerne ud over flere vejskilte og en lygtepæl også har smadret skabet til fællesantennen, er byen uden fjernsyn. Så der dukker adskillige nysgerrige op.

- Ja, da jeg så, at der var hjælp til alle, trak jeg mig tilbage. Jeg kan ikke så godt tage den slags, siger Karsen Larsen, mens Svend Erik Larsen som læge står bi, indtil de tre i de forulykkede biler alle er bragt sikkert væk i ambulancer.

- Ingen kom særligt meget til. Det kan nu undre. For jeg tror, at føreren af den varebil, der kom ad Odensevej ind i Ørbæk, fuldstændig overså krydset her, siger Svend Erik Larsen.

Uheldet sker ved, at varebilen fra Odensevej i krydset bliver ramt ved venstre fordør af en varebil, der kommer ad Assensvej fra kroen. Begge biler ryger med stor kraft nærmest parallelt over krydset og ind i skilte, relæskabe, lysmast og havehegn for først at standse et stykke inde i buskadset i Karen og Svend Erik Larsen have.

- Det er jo ikke første gang, det er sket. Vi har måttet ud til et par alvorlige uheld, men der er også mange af de mindre her i krydset, siger Karen Larsen.
I krydset Odensevej-Assensvej-Hulvejen i Ørbæk bør alle trafikanter udvise stor forsigtighed og agtpågivenhed.
I krydset Odensevej-Assensvej-Hulvejen i Ørbæk bør alle trafikanter udvise stor forsigtighed og agtpågivenhed.
Foto: Carsten Bundgaard, Grafik: Gert Ejton

Utrygt

Hun er ikke særlig glad for at være nærmeste nabo til Ørbæks mest trafikfarlige kryds.

- Det er dét der brag, du hører og så tanken om, hvad vi skal ud og finde af kvæstede i bilerne, siger hun.

Lægeparret vil meget gerne helt undgå, at nogen er i fare for at køre ind i hinanden i krydset.

- Så vi ønsker os en rundkørsel, siger Karen og Svend Erik Larsen.

Med i trafikplan

Det gør også trafikgruppen under Ørbæk Borgerforening. Kenneth Taanquist fra gruppen siger, at krydset har været problematisk i mange år.

- Tidligere sket der rigtig mane uheld i krydset. Så blev det ændret lidt, så udkørslen fra Odensevej og Hulvejen sker lidt forskudt. Det har hjulpet noget, men altså ikke nok, siger han med tanke på det seneste uheld.

Der har været et projekt for at ændre krydset til en rundkørsel.

- Men det er røget ud af budgetterne. Vi har til kommende trafiksikkerhedsplan gjort opmærksom på krydset og ønsket om en rundkørsel, siger han og forventer, at krydset kommer til at indgå i planen over, hvor der bør investeres i øget trafiksikkerhed i Nyborg Kommune.

- Det værste er det dér brag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce