Yes - nu har vi en million!

Det er kun sjette gang, at en million kroner er vundet i tv-quizzen "Hvem vil være millionær?". Men i går gik millionen til juniorsejlerne fra Bogense Sejlklub, som trænes af Lars Schwaner. Fra højre ses vinderne Peter Kierkegaard, Alexander Cortes og Helle Knudsen. I alt var 12 sejlere med.

Yes - nu har vi en million!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fest efter tre børn fra Bogense Sejlklub vandt i "Hvem vil være millionær?" 

BOGENSE: Et jubelbrøl på størrelse med hele storkommunen - og Hans Pilgaard med for den sags skyld - rungede gennem lokalerne hos Bogense Sejlklub i går klokken præcis 20.34.

For da havde Peter Kierkegaard (11 år), Helle Knudsen (13) og Alexander Cortes (11) scoret én - ja én - million kroner i "Hvem vil være millionær?", junior"-udgaven, i det populære quizprogram på TV 2. Og hvem vil ikke det? Være millionær.

- Det er vildt. Jeg har allerede fået 10 sms'er fra mine venner, der skriver, at jeg er for sej, sagde en storsmilende Helle Knudsen efterfølgende.

I sekunderne forinden havde hun, Peter, Alexander og rundt regnet 70 mennesker - familie og venner - set afgørelsen på en storskærm i sejlerklubbens lokaler.

Spændingen steg og steg og steg, inden det hele blev udløst i stor jubel og klapsalver i klubhuset, mens konfetti fløj rundt om ørerne på de tre glade millionærer.

Pengene går nu til klubkassen mærket de unge.

At ringe til en ven

De tre juniorsejlere vidste forinden godt, at de havde vundet, da optagelserne allerede var i kassen.

I ugerne op til afgørelsen på tv i går havde hele sejlerklubben fået en streng mundkurv på fra TV 2 og producenten Metronome om, at holde kæft. Helt kæft og tæt, som lå de inde med oplysninger ellers kun CIA, FBI og PET kendte til.

For åbnede de mundtøjet, kunne de risikere at skulle betale hele summen tilbage, hvis nyheden sejlede ud i offentligheden. Så deltagerne måtte ikke ringe til en ven og fortælle det glade budskab. Kun til mor og far.

- Det var da svært at holde mund i syv uger, men det lykkedes, sagde Peter Kierkegaard i ren erkendelse.

At tro på fifty-fifty

Det var et par nervøse deltagere, som svedte sig vej til millionen efter 15 nervepirrende spørgsmål hos toastmaster Hans Pilgaard.

Her var spørgsmål om kæledyr. Her var spørgsmål om Anders Fogh Rasmussen. Og det var også her, at det sidste spørgsmål - efter alle livliner var smidt i vandet - blev stillet:

"Hvilke af disse personer læser man om først, når man læser Bibelen?".

Efter en del parlamenteren og antræk til begyndende stress med sommerfugle i maven hos de tre børn, blev de enige om at satse hele moletjavsen:

- Abraham, istemte de sagte, på en sitrende og skælvende fynsk dialekt.

Svaret var én dejlig million kroner værd, selv om der dog ryger 15 procent til statskassen - sådan er Danmark jo.

At spørge publikum

Det var altså mere eller mindre fifty-fifty, om de ville kunne trække guldet hjem til Bogense eller kun gå hjem med 50.000 kroner, hvis de svarede forkert.

- Men 50.000 kroner er jo også en slags penge, kom det velovervejet fra Helle Knudsen. Det havde hun jo sådan set ret i, selv om 450.000 kroner også er en slags penge, at miste, når man har 500.000 før det afgørende spørgsmål.

Nu da Stiftstidende var på besøg i sejlklubben midt under festlighederne, hvad var så ikke mere nærliggende end at spørge "publikum" i klubben, hvad pengene så skulle bruges til?

- De skal gå til børnene. Nu er der penge til deres ture sydpå og andre ting, fortalte Bogense Sejlklubs formand, Klaus Bentzen.

Yes - nu har vi en million!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce