Utilfredsheden med den nye gæstedagpleje i Nordfyns Kommune vokser. Forældre i Særslev og Hårslev samler underskrifter i protest.

Modstanden mod den nye gæstedagplejeordning på Nordfyn - hvor en stor del af dagplejebørnene ved dagplejernes ferie, sygdom, uddannelse, afspadsering og andet fravær, skal gæstepasses i daginstitutioner i stedet for hos faste gæstedagplejere - vil ikke dø.

Nu er den blusset alvorligt op i Særslev og Hårslev området, hvor forældrene føler sig misinformeret og direkte ført bag lyset.

- Da den nye ordning blev introduceret og vedtaget i kommunalbestyrelsen fik vi den klare opfattelse - ikke mindst via de kommunale notater, der lå på sagen - at vore børn skulle gæstepasses hos andre af de lokale dagplejere eller i Børnehuset. Nu viser det sig, at det ikke er tilfældet. Vi skal i stedet køre vores børn i institution i Søndersø, et helt andet distrikt. Det er ikke i orden, siger Kirsten Wacher Hovendahl, en af de vrede forældre.

Det kritisable er efter deres opfattelse, at det ikke er fremgået andet end at gæstedagplejen skal foregå i lokalsamfundet - i Særslev Børnehus og hos evt faste dagplejere med overskydende pladser. Dermed har de ikke følt anledning til at gøre indsigelser, mens tid var.

Formanden for børne- og ungeudvalget, Jens Otto Dalhøj (LA) erkender, at kommunikationen om ændringerne har været dårlig.

Den erkendelse formilder dog ikke de vrede forældres sind. De har iværksat en underskriftsindsamling, som de snarest vil overrække politikerne.

Læs hele historien i Fyens Stftstidende i dag, tirsdag.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Gæstedagpleje: FOA siger nej

Gæstedagpleje: FOA siger nej

Gæstedagpleje: Ud af de private hjem

Gæstedagpleje: Ud af de private hjem

Børnepasning: Oprørshumøret endte trist

Børnepasning: Oprørshumøret endte trist