Voldsomt år for stationsleder

Svend Aage Rasmussen er tilbage på jobbet som brandstationsleder i Otterup efter et 2017 med en længere sygdomsperiode. Foto: Thomas Gregersen

Voldsomt år for stationsleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Falcks brandstationsleder i Otterup, Svend Aage Rasmussen, har haft et hårdt år. Både fagligt og privat.

- Jeg syntes ikke selv, det var noget særligt. Men da SOS tilbød at hjælpe vores to døtre derned, så vidste jeg godt, at det nok var alvorligt.

Det fortæller brandstationsleder Svend Aage Rasmussen om sit eget 2017. Et år der både bød på mange faglige omstillinger og ændringer på Falckstationen i Otterup og på en livsændrende begivenhed for ham selv.

- Vi var lige ankommet til vores feriedestination i Sydafrika, hvor det var meningen vi skulle på en safari og se de vilde dyr. Men allerede den første dag dernede begyndte jeg at få det mærkeligt. Jeg tabte bestikket, når jeg skulle spise og havde andre problemer med både motorik og tale, fortæller han.

Svend Aage Rasmussens kone kontaktede SOS, og de tog over med det samme.

- De fik mig på et privathospital i Johannesburg, hvor jeg i første omgang blev undersøgt. Her fandt lægerne en hjerneblødning - faktisk fandt de tre. To mindre af ældre dato, der havde lækket blod i et stykke tid og en lidt større mere akut blødning, fortæller han.

I starten var alvoren i hans tilstand ikke gået helt op for ham selv, men da SOS hjemme i Danmark pludseligt tilbød, at de kunne få fløjet hans to voksne døtre til Sydafrika, gik alvoren op for Svend Aage Rasmussen.

- Det hele gik meget stærkt. Jeg blev opereret, indlagt i nogle uger og vores døtre kom derned. Min yngste datter er lige ved at være færdig som læge, så hun kunne hjælpe mig i den efterfølgende periode, fortæller han.

Efter udskrivelsen fra hospitalet i Johannesburg skulle han tilbringe mindst 10 dage i Sydafrika før han var klar til at flyve hjem.

- Så det endte med, at vi faktisk nåede at se lidt vilde dyr. Det blev til nogle timers safari i en løvepark en af de sidste dage. Sådan lidt ligesom Knuthenborg - bare meget større, fortæller Svend Aage Rasmussen.

Der nåede at gå mange tanker gennem hovedet på den garvede Falck-mand, mens han tilbragte nogle lange dage på det sydafrikanske hospital.

- Bare sådan noget, som hvis jeg nu ikke måtte flyve mere. Så er der altså lang vej hjem fra Sydafrika. Det kan jo nærmest kun blive med skib så, smiler han.

Svend Aage Rasmussen kunne i år deltage i sin nytårsparole nummer 39. Til sommer kan han fejre 40 års jubilæum i Falck.

Voldsomt år for stationsleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce