Voldsom tørke på Æbelø: Naturfond undersøger om dyr sulter

Cirka 300 dådyr og 20 til 25 mufloner, der er korsikanske bjergfår, lever i dag på Æbelø. Foto: Arkivfoto.

Voldsom tørke på Æbelø: Naturfond undersøger om dyr sulter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aage V. Jensen Naturfond vurderer, at Æbeløs cirka 300 dådyr og 25 mufloner på nuværende tidspunkt ikke sulter eller tørster på trods af den voldsomme tørke. Men naturfonden følger situationen nøje.

Æbelø: På Æbelø lever cirka 300 dådyr og 25 mufloner, der er korsikanske bjergfår. Aage V. Jensen Naturfond, der ejer Æbelø, vurderer lige nu, at dyrene ikke sulter eller tørster trods den voldsomme tørke.

I forbindelse med torsdagens nyhed om, at Nordfyns Kommune lukker for al adgang for offentligheden til øen på grund af brandfare, var der også flere læsere på "Vores Nordfyns" Facebook-side, der bekymrede sig om dyrenes helbred. Blandt andet skrev Jesper Ninn Frederiksen: "Jeg havde en bekendt, der var på øen forleden, der lå fire, der var bukket under."

Jacob P. Andersen, skovrider ved Aage V. Jensen Naturfond og tilsynsførende på Æbelø, vil følge op på kommentaren om fire stykker faldvildt. Han tager det meget alvorligt - også selvom Æbeløs to guider og en anden opsynsmand ikke har set eller hørt om disse fire stykker faldvildt.

- Jeg har taget fat i vores jagtlejer, og de sender nogle folk over til Æbelø i weekenden og tjekker op på det. Og vi stiller også en balle hø, som egentlig først er beregnet til vinteren, men det gør vi for at se, om der er søgning på det, siger han og tilføjer:

- Med så mange hundrede dådyr vil der falde noget bort en gang imellem, og det vil der også gøre i almindelige vilde bestande, så det vi ser, kan være et naturligt billede af udviklingen. Men vi vil som sagt følge situationen nøje i den kommende tid.

Jacob P. Andersen vurderer samtidig, at dyrene på nuværende tidspunkt ikke sulter på øen, da der stadigvæk er føde.

- Løvskoven derover er ikke knastør i bunden endnu, så der er stadigvæk føde at finde. Ude på sletterne med lav græsvækst er der ikke noget føde tilbage, men der er som sagt føde at finde inde i skovene. Vi vurderer lige nu, at dyrenes helbred ikke er i fare, fastslår han.

Også adgang til vand

Jacob P. Andersen vurderer samtidig, at dyrene heller ikke tørster lige nu, da de fortsat har adgang til ferskvand.

- Der er vandhuller på øen, som holder vand hele året rundt. Nu kan alle dådyrene - bortset fra muflonerne - også bevæge sig over til fastlandet. Vi ser stadigvæk dyr, som krydser fra Æbeløholm og videre ned til Ejlinge og den vej i land, hvor der også er føde og vand at finde, siger han.

Voldsom tørke på Æbelø: Naturfond undersøger om dyr sulter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce