En svært retarderet beboer på Østruplund er også fast beboer på institutionen efter tirsdagens dom i byretten i Odense.

Her blev den 20-årige mand ved en domsmandsret dømt for vold og trusler mod tre pædagoger på Østruplund tilbage i juni.

Alle tre var de i vidneskranken og kunne berette om en voldsom og aggressiv adfærd fra den 20-årige, som i forvejen har et par voldsdomme fra de seneste par år.

Og akkurat som ved de tidligere sager blev beboeren også i går dømt til fortsat psykiatrisk behandling og anbringelse ligesom Region Syddanmarks tilsyn med beboeren blev forlænget.

Det hele tog fart omkring den rutinemæssige kaffe og kage i spisesalen midt på eftermiddagen den 27. juni.

- Han begyndte at slå på en beboer. Jeg lagde mig imellem, og så begyndte han at slå og sparke mig.

- Sammen med en kollega fik vi ham ned i lejligheden, og der røg han så på min kollega. Det var ren tumult, fortalte en kvindelig pædagog om episoden.

Om aftenen var den gal igen. Her var det en omsorgshjælper og en mandlig pædagog, der var udsat for den 20-åriges raseri.

- Han kom med trusler om at skære halsen over på min kollega og kaldte ham en fed bøssekarl. Han var meget oprevet, fortalte medarbejderen i vidneskranken.

Han havde dog vanskeligt ved at rekonstruere hele episoden fra juni.

- Svært at huske i enkeltheder. Der sker så meget på den her arbejdsplads.

  • colofonpix

    Af:

    Journalist og cand.merc. Har gennem en årrække arbejdet som skrivende på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Dækker alt fra kommunalstof, over politik og lokale kontroverser til stor og småt i et mangfoldigt lokalområde. Jeg har ingen særlige præferencer, men foretrækker den gode velfortalte historie, hvad enten den ligger til højre- eller venstrebenet, om der skal lægges sammen eller trækkes fra. Bor i Otterup med familien.