Virker ikke efter tre år: Nye trafikmålere sendes retur til leverandør

Radartællere, som her fra Gyldensteensvej i Vester Egense, er hurtigere at sætte op end slangetællere. Slangetællere er en anden form for trafikmåling, hvor sorte slanger med luft i placeres på tværs af vejbanen. Slangerne er koblet til en kasse med elektronik i vejkanten og kan måle fart og type af køretøj. Nordfyns Kommune bruger begge typer af målinger. Foto: Emil Hermann.

Virker ikke efter tre år: Nye trafikmålere sendes retur til leverandør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre år gamle radartællere, der blandt andet måler hastighed på biler på udvalgte strækninger for Nordfyns Kommune, virker endnu ikke efter hensigten. Nu sendes de retur til leverandøren.

Vester Egense: Hvis du indenfor den seneste uges tid, er kørt gennem Vester Egense, har du måske bemærket, at der står to grå bokse ved vejkanten på hver sin side af Gyldensteensvej. De er placeret forskudt fra hinanden, og formålet med disse trafikmålere er blandt andet at måle bilisternes fart, fortæller Tom Hørmann, vejingeniør i Nordfyns Kommune.

- Radartællere tæller både hastighed og mængde. Det er nogle nye, vi har købt, men vi har lidt problemer med at få dem til at virke, så det er et forsøg, vi har gang i lige nu. De vil meget snart blive taget ned, og derefter skal de sendes over til leverandøren, så må vi se, om de kan få dem til at virke, siger Tom Hørmann og tilføjer:

- Der er mange årsager til, at vi laver tællinger. Nogle gange er det fordi, vi får meldinger om, at der bliver kørt for stærkt - for at kunne gøre noget ved det, indhenter vi data fra strækningen. En anden ting, som gælder på store veje som Gyldensteensvej, er vedligehold af vejen. En vej, der bliver brugt af mange biler, kræver mere vedligehold, og målingerne hjælper os med at vise, hvor stor mængden af trafik er.

Ikke bøder

Ændrer jeres trafikmålinger på folks adfærd, selvom de ikke får en bøde?

- Det tror jeg ikke. Og så alligevel. Jeg ved, at når vi sætter de her trailere op med "vis fart" på, så siger flertallet af lokale beboere på stederne, at de kan mærke, at der bliver kørt langsommere, oplyser Tom Hørmann.

Ifølge Tom Hørmann foretager Nordfyns Kommune årligt mange trafikmålinger på de nordfynske veje. Trafikmålinger foretages altid over syv dage - og ikke i uger med ferie og helligdage.

- Det er et godt redskab for os. Kommunens nye trafiksikkerhedsplan er i høring lige nu, og hvis den bliver godkendt, vil den blandt andet give en mere struktureret måling af vores store veje, så vi ikke har tal, der er mere end maksimalt tre år gamle, forklarer Tom Hørmann.

Kommunalbestyrelsen står for den endelige godkendelse af trafiksikkerhedsplanen.

Virker ikke efter tre år: Nye trafikmålere sendes retur til leverandør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce