Sidste år gik det knap så godt for Rosengaard Vinlaug. I år har man gjort lidt ekstra for at sikre så god høst som muligt.

Bårdesø: Efter et sidste år med dårlig høst, ser Rosengaard Vinlaug i spænding frem til dette års vinhøst.

- Vi har givet planterne gødning og kalk, og det ser foreløbig lovende ud, lyder det fra Tom Tjørnum, som er sekretær i Rosengaard Vinlaug.

Vinlauget har eksisteret ì seks år, og der bliver hele tiden gjort gode og vigtige erfaringer, lyder det fra Tom Tjørnum.

- Vi har besluttet os for at tappe vinen hurtigere på flaske denne gang. Den har tidligere taget noget afsmag fra beholderne, som den har stået i. Men vi lærer hele tiden, og det er ikke let at lave god vin.

 

 

Social forening

Udover at smage en hjemmedyrket vin, handler Rosengaard Vinlaug også om det social og fællesskabet, og her er der kun god høst.

- Vi holder blandt andet sommerfest og er på vingårdsbesøg. Der er også et pænt fremmøde til arbejdsdagene i vinmark. Det hele går også lidt hurtigere og mere overkommeligt, når der man er 15 personer, end hvis man er fire eller fem, lyder det fra vinlaugets sekretær.

Årets høst forventes at falde i slutningen af oktober, men det afhænger af Oechsle-tallet, som er et udtryk for druernes sukkerindhold, der skal ligge over 80.

  • Af: