Vind i sejlene: Stor interesse for Palby Fyn Cup

Poul Erik Nielsen har sejlet, siden han var 15 år. I 1986 blev han medlem af bestyrelsen i Bogense Sejlklub, hvor han nu har været formand i fire år. Arkivfoto: Heidi Lundsgaard.

Vind i sejlene: Stor interesse for Palby Fyn Cup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To måneder før Danmarks største kapsejlads afvikles i Bogense meldes der om stor stigning i antallet af tilmeldinger, fortæller stævneleder.

Bogense: Det tyder på, at flere både i år vil sejle ud fra marinaen i Bogense, når Danmarks største kapsejlads, Palby Fyn Cup, afvikles fra 25. til 27. maj.

- Lige nu har vi 109 tilmeldte, og det er cirka 40 både mere end på samme tid sidste år, oplyser stævneleder Poul Erik Nielsen og formand i Bogense Sejlklub, der har stået for afviklingen af Palby Fyn Cup i de sidste 28 år.

Poul Erik Nielsen er udmærket klar over, at den overraskende interesse ikke nødvendigvis betyder, at det samlede antal både bliver højere end 300, som snittet har været på de senere år. Han glæder sig dog alligevel.

- Det er bestemt positivt, men vi har da også været lidt tidligere ude i år på Facebook, siger han.

Også helt nye gæster har allerede tilmeldt sig Palby Fyn Cup, hvor der sejles rundt om hele Fyn.

- Jeg har kunnet se på dette års tilmeldinger, at omkring 30 både aldrig har været med før, og det er vi selvfølgelig også glade for.

Men skyldes de mange tilmeldinger ikke blot, at folk i år kan spare 200 kroner ved at tilmelde sig inden 1.april?

- Det kan være en medvirkende årsag. Men vi ser stadig mange nye i feltet, som ikke har været med før.

Prisen for tilmelding i år er 750 kroner inden 1. april, 850 kroner inden 1. maj og 950 kroner fra 1. maj og frem. Hvis du vil tilmelde en båd til årets kapsejlads, så kan det gøres på hjemmesiden palbyfyncup.dk.

Der er også plads til tursejlere, som mere har lyst til at hygge sig frem for at konkurrere.

Kæmpet med nedgang

Sejlsporten har de senere år kæmpet med at tiltrække nye medlemmer og deltagere i forbindelse med sejladser. Men det ser måske ud til at vende lidt nu, fortæller Poul Erik Nielsen.

- Flere af vores unge lokale har fået båd, og det kan jeg da godt forstå, for det er fantastisk at sejle og opleve den flotte natur på vandet, påpeger Poul Erik Nielsen, der selv har gynget på bølgerne, siden han var 15 år.

Formanden for Bogense Sejlklub stiller da også selv op til årets Palby Fyn Cup.

- Sidste år sejlede jeg med min egen X-99, og det gør jeg igen, fastslår han og siger følgende om året sejllads:

- Vi kommer til at køre med samme setup som de andre år. Der vil være masser af aktiviteter ved målområdet og naturligvis varm suppe til sejlerne, når de kommer i mål.

Vind i sejlene: Stor interesse for Palby Fyn Cup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce