Vildt med fjer og flækkede fasaner

Se billedgalleri
Nordfyn har fået en ny naturformidler, Dennis Christensen, som er ansat af Danmarks Jægerforbund. Forleden var han på besøg på Søndersøskolen, hvor han lærte 6. klasse at slagte og tilberede fasaner.

Vildt med fjer og flækkede fasaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever fra 6. klasse på Søndersøskolen pillede fjer og skar fasaner bid for bid. De blev vejledt af ny nordfynsk naturformidler

SØNDERSØ: Fasaner er næbbede, men tænder har de ikke. Til gengæld har de sten i maven, der hjælper med fordøjelsen.

Mens fjerene fløj og knivene åbnede, så dykkede eleverne ned i fuglevildtets univers og hemmeligheder. Og de blev klogere - også på fasanernes liv og levned.

- Det er vildt og spændende. Jeg troede, at de havde tænder, bemærker Mette Nielsen om dagen bag den tidligere Nordmarkskole, hvor fasanerne lå på lit de parade. Klar til at få kniven i en usikker balance, der for elevernes vedkommende veksler mellem rynken på næsen og fascination.

Naturformidler i Danmarks Jægerforbund, Dennis Christensen, og klassens lærer i natur og teknik, Allan Drud, har flyttet undervisningen ud i naturen. Direkte fra jægernes hovedkvarter ved Kalø Vig på Djursland har Dennis fået tilsendt 16 døde fasaner, som skal bruges til at gøre naturen mere håndgribelig for de yngre generationer.

Han er en af tre naturformidlere på Fyn og har sin gang blandt nordfynske elever, men også på livstilsmesser, hvor det ikke kan blive "vildt" nok. Cirka 10 gange om måneden er han udsendt.

Mens hoved og fødder ryger af kroppene og fjerene revet af, så får eleverne åbenbaret det skinbarlige kød på fasanfuglene. Det bliver udsat for knivene og flækket midt igennem.
Naturformidler i Danmarks Jægerforbund Dennis Christensen gav eleverne fra Søndersøskolen en anderledes indgang til naturen med flækkede fasaner og fuglekød over bål.
Naturformidler i Danmarks Jægerforbund Dennis Christensen gav eleverne fra Søndersøskolen en anderledes indgang til naturen med flækkede fasaner og fuglekød over bål.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Mindre blod end i haren

- Der er mindre blod i fasaner end for eksempel i harer. Derfor bruger vi gerne dem, men det sker også, at vi har rådyr og kronvildt, bemærker Dennis.

Han var på Nordfyns Gymnasium dagen før. Her fik en 1. g-klasse den store tur med at dissekere otte fasaner.

- Der var flere piger, som måtte opgive. Men ingen skal tvinges. Min holdning er, at eleverne skal have en oplevelse om naturen, siger Dennis.

De 24 elever arbejder frem mod frokosten. Den består af fasan stegt på grill over bål. For vildt er godt, når det tilberedes på den rigtige måde.

- Mange kvinder siger, at fasankødet er for tørt. Men det er fordi, de steger det for meget og forkert, bemærker Dennis, der også underviser i hjemkundskab på skolen.

Klassens lærer Allan Drud er overrasket og imponeret over sine elever.

- Der er nogle piger, som jeg havde forventet var løbet væk. De er vildt optagede og fascineret af at partere fasanerne.

- Naturen skal opleves i naturen og ikke i klasseværelset, tilføjer han.

Vildt med fjer og flækkede fasaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce