Video: Få en rundtur i RamaZangs nye drømmelokaler


Video: Få en rundtur i RamaZangs nye drømmelokaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag eftermiddag fejrede teateret RamaZang, at de endelig er kommet på plads i deres nye omgivelser i Fredskoven i Bogense.

RamaZang: Når man kører ind i Fredskoven rammer dets særlige magiske stemning en med det samme. En stemning, som vokser, indtil en skovåbning afslører et hus. Det er her, RamaZang rykkede ind i efteråret. Fredag eftermiddag kunne de endelig byde ordenligt velkommen med en reception.

- Nu kan vi byde velkommen. Men vi har stadig projekter rundt omkring. Vi er altid i forandring, så jeg tror aldrig, at vi bliver færdige i RamaZang, fortæller en smilende instruktør, Birgitte Pliniussen.

Det smil blev nok endnu større, da JK Byg & Montage kom forbi med en check på 25.000 kroner. Men hun var ikke den eneste, der ikke kunne holde sin glæde tilbage. Flere teaterelever var nemlig også mødt op.

- Forleden øvede vi for første gang her. De føles lidt mere professionelt, når man står på en scene. Og så er det bare et fedt sted.

Sådan fortæller Sascha Thorslund på 13 år, der snart kan indtage den nye scene i Fredskoven i hovedrollen som Rapunzel i teaterstykket 'To på Flugt'. Det kan opleves i de nye rammer den 9.-11. marts.

Det er især de store lokaler, som har en stor betydning for teaterforeningen, fordi der er plads til et større publikum. Men de nye, mere venlige omgivelser glæder også instruktør Birgitte Pliniussen.

- De gamle lokaler i Bogense havde en trist baggrund med baggården. Her er børnene mere frie, og det bliver skønt til forår, når de kan lege rundt i skoven i pauserne.

De gamle lokaler i Bogense havde en trist baggrund med baggården. Her er børnene mere frie, og det bliver skønt til forår, når de kan lege rundt i skoven i pauserne.
- Birgitte Pliniussen, instruktør i teaterforeningen RamaZang
RamaZang
RamaZang er et teater med børn og unge på scenen.De rykkede fra Bogense Skole til Vestergade 25 i Bogesne i 2009, men nu er de altså beliggende i Fredskoven.

I de nye omgivelser har de også andre arrangementer, som har til formål at få Fredskoven til at summe af lov.

Det er muligt at leje Fredskoven til egne fester og arrangementer.
Instruktør Birgitte Pliniussen håber på, at RamaZangs lokaler i Fredskoven også kan blive brugt til andre ting end teater, selvom foreningens hovedfokus ligger derpå. Foto: Amalie Klitgaard
Instruktør Birgitte Pliniussen håber på, at RamaZangs lokaler i Fredskoven også kan blive brugt til andre ting end teater, selvom foreningens hovedfokus ligger derpå. Foto: Amalie Klitgaard

Skovens magi

Den omgivende Fredskov har allerede kastet nye idéer af sig. Derfor opretter instruktør Birgitte Pliniussen holdet 'Magician - Den Magiske Skole' med start den 22. marts. Den kommer til at minde lidt om rollespil i et univers, der trækker tråde til Harry Potter, men man får selv lov til at bygge sin karakter op.

- Jeg har egentlig haft idéen i et stykke tid. Men skoven inspirerede mig og fik ligesom idéen til at poppe op igen.

I den magiske skole får troldmænd og hekse blandt andet lov til at brygge eliksirer, lave lykkeamuletter og finde magien i naturen.

- Det bliver sådan en kombination af spiritualitet, leg, magi og fantasi, fortæller hun.

Arbejde og interesse smelter sammen

Birgitte Pliniussen har sammen med Ghita Kuhlmann mange jern i ilden for tiden. Foruden at have rykket RamaZang til Fredskoven har de nemlig startet et nyt firma SuperSimpelt, som vil hjælpe virksomheder med forretningsudvikling.

De to ting er nu smeltet sammen i en skøn symbiose, som i den grad kommer teaterforeningen til gode. Men det skete egentlig på grund af lidt af et problem i Fredskoven - nemlig, at der luskede flere skumle typer rundt.

- De er væk nu, fordi Ghita gik hen og bankede på ruderne. Vi skal jo ikke have nogen til at rende og sælge hash, når vi har teateret her, fortæller Birgitte Pliniussen.

For at komme det problem fuldstændig til kort, valgte Birgitte Pliniussen og Ghita Lehmann at rykke SuperSimpelt ud i Ramazangs baglokaler - til at starte med egentlig kun for en periode. Men det åbnede op for så mange muligheder, at de har valgt at blive.

- Det betyder, at vi kan åbne huset mere op, når vi sidder her hele tiden, og ikke kun når vi har fri. Jeg glæder mig til at se, hvad det her sted kan blive til i fremtiden.

Video: Få en rundtur i RamaZangs nye drømmelokaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce