Morten Andersen (V) kunne for tredje gang få trukket borgmesterkæden over hovedet torsdag aften.

Bogense: Han har fået den på to gange før, men den tredje gang var alligevel lidt speciel for borgmester Morten Andersen, da han på det konstituerende møde i kommunalbestyrelsen torsdag aften kunne få trukket borgmesterkæden over hovedet atter engang. Det var det længst siddende medlem af kommunalbestyrelsen, Mogens Christensen (V), som fik æren af at sætte den på Morten Andersen.

Forskellen på dette og de tidligere konstitueringsmøder var, at hele kommunalbestyrelsen denne gang stod bag valget af Morten Andersen som borgmester, og det benyttede han lejligheden til at takke for.

- Tusind tak for valget. Det er jeg rigtig glad for. Jeg er også glad for, at en hel kommunalbestyrelse står bag valget af borgmester. Det er ikke noget, som vi har de store traditioner for i Nordfyns Kommune, men vi har haft tradition for samarbejde på kryds og tværs - måske nogle gange til mediernes frustration, men til gengæld til glæde for mange borgere, som har bakket den linje op, lød det fra Morten Andersen.

Morten Andersen kunne herefter gå samtlige indstillinger til udvalg, nævn og bestyrelsesposter igennem, men konstitueringsmødet var overstået på godt en halv time og var helt uden de dramaer, som vi tidligere har set i det nordfynske. Og står det til borgmesteren, bliver der også ro på de indre linjer de næste fire år.

- Det er en linje, som ikke bare jeg og mit parti, men også den øvrige kommunalbestyrelse, vil bestræbe sig på bliver kendetegnende for det arbejde, som vi nu skal igennem de kommende fire år. Jeg tror i høj grad, at det er det, som vælgerne har ønsket - en bredt sammensat og samarbejdende kommunalbestyrelse, lød det fra borgmesteren.

Se video af Morten Andersen, der får borgmesterkæden på, på Fyens.dk

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.