Rune og Lone La Cour Dyrvig fra Bogense måtte sammen med deres to små børn gennemleve nogle voldsomme minutter, da familiens sejlbåd gik på grund i sejlrenden ud for Asaa Havn.

Bogense/Asaa: Ferieturens næste etape skulle egentlig have gået fra Aalborg til Sæby, da Rune La Cour Dyrvig og hans familie i fredags var stævnet ud i familiens sejlbåd. Med om bord var datteren på fem år og sønnen på kun seks uger.

Familien var ikke langt fra Asaa Havn, da de følte sig nødsaget til at søge havn i fredagens blæsende vejr. Men ud for havnen gik det helt galt, da båden løb på grund med et brag.

- Først af alt så er familien fysisk uskadt, det er det vigtigste for mig. Chokket er ved at bundfælde sig, og båden er kommet på land, fortæller Rune La Cour Dyrvig.

Parret har en solid sejlererfaring, og Rune La Cour Dyrvig stod selv ved roret, mens hans kone var ved børnene under dæk.

- Der kom mere vind, end vi syntes var forsvarligt for os, lyder det i Runes beretning på Facebook-siden Tursejlads og Sejlsport.

På vej ind mod havnens sejlrende gav det et bump, og båden krængede voldsomt i den høje sø. Sejlbåden fik flået roret af og knækkede en række såkaldte bundstokke, ligesom den begyndte at tage vand ind. Ifølge søkortet skulle der være to meter dybt på stedet, men en kraftig tilsanding havde ændret bundforholdene så meget, at sejlbåden stod solidt på grund ud for havnen.

Heldigvis for Bogense-familien var redningsbåden fra Sæby Redningsstation i området i forbindelse med en anden redningsopgave, så hjælpen nåede hurtigt frem.

Ifølge Redningsstation Sæby blæste det 15-16 meter i sekundet fra sydøst. Tilsanding er et kendt fænomen for de lokale, men fanger ofte lystsejlere på vej mod havnen. Så sent som søndag aften var endnu en sejlbåd gået på grund med to mand om bord, oplyser Redningsstation Sæby.

For familien La Cour Dyrvig kostede turen udover den voldsomme oplevelse også en smadret båd, der tidligst kan være tilbage i vandet igen næste år.

  • Af: