En hovedret fra den kommunale madordning stiger fra 1. februar til 50 kroner. I den kontrakt, der snart udløber, havde Det Danske Madhus glemt at tage betaling for at levere maden.

Nordfyn: De ældre nordfynboer, der bor hjemme, men får mad fra den kommunale madordning, må fra 1. februar skære dybere i kontoen for at blive mætte.

Det ligger fast, efter at Nordfyns Kommune har forhandlet en ny kontrakt på plads med Det Danske Madhus fra Thisted, der også i dag leverer maden. Den nuværende kontrakt udløber med udgangen af januar, og derfor har madleveringen netop været i udbud, uden at det dog gav andre end Det Danske Madhus lyst til at byde på opgaven.

Efter den nye kontrakt kommer en almindelig hovedret til at koste 50 kroner mod 44,83 kroner i dag. En lille hovedret stiger fra 40,34 kroner til 48 kroner og en forret eller dessert fra 10,10 kroner til 15 kroner.

Kontrakten med Det Danske Madhus skal endeligt vedtages i kommunalbestyrelsen, men både Social- og Sundhedsudvalget og Økonomiudvalget har sagt ja til kontrakten.

Og dermed også ja til, at maden bliver dyrere for ældre, der ikke selv kan lave mad, for politikerne har også besluttet, at de ældre skal betale hele prisen.

Dog er der en enkelt undtagelse fra den regel, for dem, der bestiller specialkost/kost til småtspisende. Sådan en ret skal Det Danske Madhus have 56 kroner for, men de småtspisende nordfynboer slipper med 50 kroner ligesom prisen for en almindelig hovedret. Det betyder en årlig ekstraregning til Nordfyns Kommune på 43.956 kroner.

Selv om maden altså bliver dyrere fra 1. februar, kunne regningen være blevet endnu større, hvis ikke en forhandling mellem kommune og madhus havde filet i det oprindelige tilbud.

Det Danske Madhus forklarer prisstigningen med, at man i den gamle kontrakt havde glemt at tage sig betalt for leveringen, så det kun var selve maden, der kostede.

 

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.