Vandværkssagen: Nordfynsk journalist nomineret til stor pris

Thomas Gregersen er blandt de tre nominerede til Spadestiksprisen 2018, som er en af landets største priser for graverjournalistik i Danmark. Foto: Youtube

Vandværkssagen: Nordfynsk journalist nomineret til stor pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Journalist Thomas Gregersen er blandt de tre nominerede til en af landets største journalistpriser for sin dækning af sagen om Veflinge Vandværk.

Nordfyn: Når vinderen af Spadestiksprisen 2018 den 23. januar skal findes, er journalist Thomas Gregersen fra Nordfyn-redaktionen blandt de tre nominerede. Det er blandt andet Politikens chefredaktør Christian Jensen, som sidder i den fire mand store jury, der har valgt at nominere Thomas Gregersens artikelserie om sagen fra Veflinge Vandværk til prisen.

Spadestiksprisen har sit navn, fordi den belønner graverjournalistik i Danmark, som går et spadestik dybere end hverdagsjournalistikken.

Dermed er den 50-årige nordfynske journalists arbejde med helt fremme i feltet af de bedste historier fra det forgangne år. Historien om Veflinge Vandværk skal konkurrere med en anden delvist fynsk historie, hvor journalister fra Fyens Stiftstidende, DR Fyn og JydskeVestkysten arbejdede sammen om at afdække BIOS-sagen i Region Syddanmark samt Århus Stiftstidendes historie om en skandalechef i Aarhus Kommune.

- Thomas Gregersen har på forbilledlig vis, med kritisk sans og hårdt arbejde, gravet sig frem til en sag om hemmeligholdt drikkevandsforgiftning, som rystede områdets beboere. Igennem forløbet har Thomas Gregersen vist sig at være en enmandshær på Nordfyn, skriver juryen blandt andet i sin nominering af Thomas Gregersen.

En enmandshær er ingen overdrivelse fra juryen. Thomas Gregersen passede nemlig sit job som tovholder på Ugeavisen Nordfyn ved siden af sin afdækning af sagen fra Veflinge.

Prisen lyder foruden æren på 100.000 kroner. Den bliver uddelt på konferencen 'Et spadestik dybere' i Kolding. Her skal Thomas Gregersen til inspiration for de deltagende journalister holde et længere oplæg om sin historie.

Vandværkssagen: Nordfynsk journalist nomineret til stor pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce