Formand for Miljø- og Teknikudvalget, Franz Rohde (K) opfordrer Veflinge Vandværk til at indkalde til informationsmøde om sagen.

Veflinge: Sagen om Veflinge Vandværk, der i fem år har haft flere tilfælde af for store doser sprøjtegift i drikkevandet, får ikke de kommunalt ansvarlige til at stå i kø med kommentarer. Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Franz Rohde (K) meddeler dog via mail, at sagen har været drøftet i dag, men at der først vil ske noget i "næste uge" og "i den kommende tid." Det inkluderer således også en opfordring til Veflinge Vandværk om at indkalde borgerne til et orienteringsmøde.

- Jeg er orienteret om, at forvaltningen i Nordfyns Kommune i dag har haft kontakt med embedslægen, hvilket ikke har givet anledning til nogen tiltag. Der er i øvrigt aftalt yderligere samtaler mellem forvaltning og embedslægen i den kommende tid, skriver Franz Rohde.

Samtidig skriver han, at artiklerne om vandværket må formodes at have skabt en vis utryghed hos borgerne i Veflinge. Af den grund opfordrer han vandværket til at indkalde borgerne til et møde om sagen, hvor fakta i sagen kan fremlægges.

- Kommunen vil naturligvis være villig til også at deltage i dette møde. Det er af afgørende betydning, at borgerne kan have fuld tillid til såvel de selvstændige vandværker som til kommunen som tilsynsmyndighed, skriver Franz Rohde.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.

Mere om emnet

Se alle
Giftdebat skal føre noget godt med sig

Giftdebat skal føre noget godt med sig

21
Eksperter: Sprøjtegift i nordfynsk vand skyldes byggefejl

Eksperter: Sprøjtegift i nordfynsk vand skyldes byggefejl

Veflinges giftramte boring er lukket ned

Veflinges giftramte boring er lukket ned