Vand gav helt nye opgaver

De nordfynske brandmænd fik nye opgaver i 2009. Først og fremmest ansvaret for den kystnære redning af nødstedte. Her er de nordfynske brandmænd på kursus i Esbjerg. Til venstre ses indsatsleder Kim Laustsen i aktion. Arkivfoto. Christian Brandt
Foto: Christian Brandt

Vand gav helt nye opgaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2009 blev året, hvor brandfolk fra Otterup og Bogense også kastede sig ud i den kystnære redning af nødstedte

Nordfyn: Vand kan bruges til andet og mere end at slukke ildebrande med.

Det var vel først og fremmest den overskrift, som kan sættes på "året, der gik for det nordfynske brandberedskab 2009".

I hvert fald når det handler om deltidsbrandmændene fra Otterup og Bogense. For ansvaret for søredning langs Nordfyns Kommunes 154 kilometer lange kyststrækning blev i løbet af 2009 overdraget til brandfolk fra stationerne i de to byer.

I den første del af 2009 var de fleste af brandmændene fra Otterup og Bogense på ugekursus i det vestjyske, hvor søredningens svære kunst blev tillært i Esbjerg Havn.
Foto: Hans Henrik Østergaard/Hans Østergaard

I brug tre gange

Med baggrund i overtagelse af den nye opgave er der i årets løb ankommet nye redningsbåde til både Bogense og Otterup. Den største båd er placeret i Bogense, mens den lidt mindre af slagsen står på stationen på Strandvejen i Otterup.

I løbet af 2009 måtte brandfolkene i bådene tre gange. Alle redningsaktioner havde deres udgangspunkt fra Bogense. Blandt andet da brandmændene fra Bogense måtte redde to hollandske fiskere, der var faret vild og var kommet i problemer i forbindelse med en vadetur til Æbleø.

Det fortalte stationsleder Frank Larsen fra Bogense i forbindelse med den nytårsparole hos Falck, som blev holdt både i Bogense, Søndersø og Otterup i torsdags.

Æbelø i flammer

2009 var også året, hvor det nordfynske brandberedskab for første gang nogensinde gennemførte brandøvelser på Æbelø.

- Beredskabet fik gjort noget ved den dårlige samvittighed. Vi fik nogle brugbare erfaringer og beredskabsafdelingen fik noget at arbejde videre med ved de to øvelse, hvor Æbeløgården stod i falmmer, sagde Frank Larsen i sin tale ved nytårsparolen i Bogense.

De historiske øvelse fandt sted i juni og havde deltagelse af indsatsledere og brandmænd fra både Bogense og Otterup, der kom sejlende til den lille ø i Kattegat i de nye både, som var tungt lastede med brandslukningsudstyr.

Bogense var travlest

I 2009 blev de nordfynske deltidsbrandmænd kaldt til i alt 213 udrykninger. Stationen i Bogense havde med 74 udrykninger mest at køre efter.

- Der har været tale om en stigning på ikke mindre end 50 procent i forhold til 2008, sagde Frank Larsen.

Den nye søredning og arbejdet med frigørelse under trafikuheld gav mere at lave. Desuden gav varme uger en del naturbrande.

Otterup havde i 2009 70 udrykninger, mens brandmændene fra stationen i Søndersø blev kaldt 69 gange.

Vand gav helt nye opgaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce