Valgmøde: - Tiden er løbet fra 34 små vandværker

Nordfynboerne skal have rent drikkevand. Det var der bred enighed om. Vejen dertil var der også nogenlunde enighed om.

Valgmøde: - Tiden er løbet fra 34 små vandværker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En strammere kontrol og centralisering af vandværkerne i kommunen skal sikre drikkevandet i fremtiden, lød budskabet fra flere politikere ved Stiftstidendes valgmøde.

Hårslev: På vælgermødet i Hårslev blev drikkevandet naturligvis også diskuteret, for hvordan sikrer man, at indbyggerne på Nordfyn i fremtiden trygt kan tage sig et glas vand uden at skulle tænke på pesticider.

Det spurgte ordstyrer Peter Haugmund Franz Rohde (K), Anne-Lise Sievers (SF), Mette Hjorth (R) og Jens Otto Dalhøj (LA) om. Og i det store hele var politikerne enige: strammere kontrol og færre vandværker er løsningen.

- 34 vandværker er nok for meget, mente Franz Rohde, mens Mette Hjorth og Anne-Lise Sievers gjorde det klart, at ikke alle vandværker skulle centraliseres under Vandcenter Syd, men at der nok skulle være færre. Jens Otto Dalhøj bakkede som den eneste ikke tydeligt op om en centralisering, men pointerede, at en løsning skulle findes via en intensiv dialog med vanværkerne.

Til gengæld var han helt klar i mælet, da han fejede forslaget om at forbyde sprøjtning i store områder omkring vandboringerne helt til side.

- Nej, det er ikke en løsning. Vi har allerede et stramt reguleret landbrug. Lad os nu bruge den viden, som fagfolk har og agere ud fra den på det her område. Lad os handle ud fra fakta og ikke følelser.

Resten af panelet var mere åbne over for forslaget.

- Vi er i samarbejde med lodsejerne nødt til at lave sprøjtefri zoner, pointerede Anne-Lise Sievers, mens Franz Rohde og Mette Hjorth advokerede for, at man kiggede på de enkelte områder frem for at lave nogle fælles retningslinjer.

At der i fremtiden skal være en strammere kontrol af vanværkerne, var alle kandidater enige om.

Valgmøde: - Tiden er løbet fra 34 små vandværker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce