Valgmøde: Et nordfynsk børnesyn med plads til forbedringer

Jane Yndgaard (DF) sagde på valgmødet, at hun mener, der er blevet inkluderet for mange børn i de almene skoler i Nordfyns Kommune. Foto: Betty Rasmussen

Valgmøde: Et nordfynsk børnesyn med plads til forbedringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På et valgmøde arrangeret af pædagoger og lærere var valgte politikere og kandidater enige om, at der er mangler på børne- og ungeområdet i Nordfyns Kommune. Mere dialog og bedre kommunikation er et af midlerne til at gøre det bedre, lød det.

Søndersø: De kommer ikke til at kede sig i det nye Børne- og Ungeudvalg, der træder i funktion efter 1. januar. I hvert fald ikke, hvis de skal følge op på de tilsagn, der blev givet, da der mandag aften var valg/debatmøde om "Et Nordfyn med børnesyn".

Det er ikke godt nok. Det skal vi se på. Det må kunne gøres bedre. Det vidste vi ikke.

Sådan lød det gang på gang med forskelligt ordvalg fra de otte politikere i panelet, hvoraf de fire sidder i det nuværende Børne- og Ungeudvalg og dermed er ansvarlige for det nuværende nordfynske børnesyn.

Valgmødet var arrangeret af fire fagforbund, hvis medlemmer i det daglige arbejde for og med nordfynske børn: BUPL Fyn, Nordfyns Lærerkreds, FOA PMF og FOA Dagpleje.

I panelet sad: Anette Lykke Jensen (S), Mette Hjorth (R), Anders Thingholm (K), Anne-Lise Sievers (SF), Jens Otto Dalhøj (LA), Jane Yndgaard (DF), Kenneth Clasen (V) og Keld Haurholm (Enhl.) Det sidste parti, der stiller op til valget 21. november, Nye Borgerlige, var også inviteret, men havde ikke reageret på invitationen.

Spørgsmålene var på forhånd formuleret af de fire fagforbunds medlemmer på baggrund af bekymringer, som de har i deres daglige arbejde.

Og i svarrunderne kom der blandt andet entydige ja til færre test af de små børn, ja til mere decentralisering, ja til mere dialog og bedre kommunikation og en erkendelse, at arbejdet med at inkludere børn i den almindelige skole, langt fra er lykkedes hele vejen rundt.

Pengene skal findes

De fleste af politikerne sagde også ja - og tak - til bedre normering i daginstitutionerne. Men formand for det nuværende Børne- og Ungeudvalg Jens Otto Dalhøj gjorde dog opmærksom på, at pengene skal findes først, og her foreslog han blandt andet at inddrage de 1,3 millioner kroner, som Nordfyns Kommune betaler til Filmfyn og at sløjfe stillingen som eventmager på bibliotekerne.

På et valgmøde på TV 2/Fyn i sidste uge skrev samtlige partier under på, at de ikke vil lukke skoler i de kommende fire år.

Men gælder den garanti også de små afdelingsskoler, ville aftenens ordstyrer Kristian Østerby Jepsen gerne vide.

Ja, lød det fra hele striben af politikere. Kun Venstres Kenneth Clasen modererede sit svar en smule.

- Det kan også blive for småt. Men jeg respekterer underskrifterne på garantien, sagde han.

Valgmøde: Et nordfynsk børnesyn med plads til forbedringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce