Utilpassede drenge får eget skoleskema


Utilpassede drenge får eget skoleskema

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PÆDAGOGIK: 1. klasse splittes i fire uger på Otterup Skole. Forsøget skal lære de urolige drenge at gå i skole

OTTERUP: De 12 drenge i Otterup Skoles 1. klasse slipper for kammeraterne af det modsatte køn i januar.

Klassen splittes i fire uger og drengene får et nyt og udvidet skoleskema fra klokken 8-14, mens de 10 piger fortsætter den nuværende skoledag til klokken 12.

Årsagen til det nye tiltag er uro og ballade blandt drengene i den yngste klasse. De bruger en stor del af skoletiden på at slå løs på både hinanden og de voksne, de sviner hinanden til verbalt og er til tider udenfor pædagogisk rækkevidde.

- Klassen har en stor gruppe utilpassede drenge. De er faktisk ikke parate til at gå i skole, siger skoleinspektør Jørn Mühl om årsagen til det nye forsøg, der foruden eleverne også indrager forældre, lærere og sfo-pædagoger i januar.

Drengene skal hver dag lære, hvad det vil sige at gå i skole. De skal lære, at indflydelse ikke fås ved at sige nej, og de skal lære noget om social adfærd kombineret med to timers undervisning i fagene dansk og matematik og fysiske aktiviteter og idræt fra klokken 12-14.

Ifølge Jørgen Mühl er det ingenlunde et nyt fænomen, at drengene har svært ved at begå sig i klasseværelserne. Udviklingen har været undervejs i mange år, og skoleinspektøren tilskriver det ikke mindst tiltagende individualisering blandt børn. Et ændret opdragelsesmønter i familierne og begrebet "forhandlingsbørn" passer ikke ind i den traditionelle folkeskoles koncept.

- Eleverne er nødt til at acceptere, at på skolen er det os, der sætter rammerne. Vi har også en opdragende funktion, påpeger Jørgen Mühl.

- Drenge i de mindste klasser har altid være meget synlige. Men vi har indrettet skolen, så den ligger bedre til piger i de mindre klasser, bemærker skoleinspektøren.

Sideløbende med den delte 1. klasse holdes to temamøder for forældrene i januar. De handler om børneopdragelse og netværk og varetages af en psykolog og to socialrådgivere fra kommunen.

Utilpassede drenge får eget skoleskema

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce