Unge skal på skolebænken

Det nye initiativ falder i god jord hos Pernille Britt Jensen, som savnede hjælp fra jobcentret, da hun måtte foretage et karriereskift på grund af stærke smerter i alle led. Hun fandt selv frem til en uddannelse og skal nu snart til at tage turen til Haderslev, hvor hun skal læse til diætist.
Foto: Christian Brandt

Unge skal på skolebænken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med virkning fra 1. august er jobcenter klar med nyt tiltag for ledige under 30 år

NORDFYN: Nordfynske unge skal i gang. Og gerne i gang med en uddannelse, som de ikke dropper ud fra igen - og som på sigt kan sikre, at de bliver på arbejdsmarkedet.

Det er baggrunden for, at Jobcenter Nordfyn og Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense og Omegn (UUO) har indgået en samarbejdsaftale. Aftalen betyder, at unge under 30 år kan få særlig vejledning i forbindelse med uddannelse.

- Unge på Nordfyn uddanner sig i mindre grad, end det er tilfældet på landsplan. Samtidig er over en tredjedel af kommunens kontanthjælpsmodtagere under 30 år. Det er et problem, at de unge ikke får en uddannelse og får fat i arbejdsmarkedet, fordi der så er større risiko for, at de ikke kommer ind på arbejdsmarkedet overhovedet, siger kommunal jobcenterchef ved Jobcenter Nordfyn Bent Hjortebjerg.

Samarbejdet betyder, at UUO-vejledere nu har mulighed for at opsøge unge fra Nordfyns Kommune på uddannelsesstederne for at støtte dem i deres uddannelse. Og UUO-vejlederne vil hver onsdag være på plads i Aktiveringscentret for at tale om uddannelsesforløb med ledige unge, der allerede er inde i Jobcenter Nordfyns systemer - for eksempel, fordi de er på kontanthjælp.

Samtidig kan unge uden for systemet også få gode råd på Jobcentret:

- Den første torsdag i hver måned kan unge, som for eksempel er på vej ud af folkeskolen, få gode råd til, hvordan de kommer videre. Der kan også være nogle forældre, som gerne vil drøfte deres børns videre uddannelse, forklarer Bent Hjortebjerg.

Svært at få hjælp

26-årige Pernille Britt Jensen fra Særslev hilser initiativet velkomment. Hun har tidligere i Fyens Stiftstidende efterlyst mere støtte fra Nordfyns Kommune til at finde en uddannelse at gå i gang med, efter hun i knap et år gik hjemme på sygedagpenge.

- Når man stopper på gymnasiet eller handelsskolen, får man hjælp til at finde en videregående uddannelse. Den hjælp er svær at få, hvis man har været på arbejdsmarkedet i nogle år, pointerer hun.

Unge skal på skolebænken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce