Ung musical indvier stor sal i Støberiet

"Hairspray" tager fat på racisme og kropsidealer, og det er emner, der stadig er værd at tage under behandling, mener de nordfynske unge. Privatfoto

Ung musical indvier stor sal i Støberiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge fra musikskolen og ungdomsskolen opfører musicalen "Hairspray" i den store sal i kulturhuset Støberiet på haven i Bogense.

Bogense: Det bliver omkring 60 unge nordfynboer, der får æren af at indvie den store sal i Bogenses nye kulturhus Støberiet på Vestre Havnevej - sammen med et forhåbentlig talstærkt publikum.

Nordfyns Ungdomsskole og Nordfyns Musikskole er gået sammen om at opføre Broadway-musicalen Hairspray den 1., 2. og 3. marts i Støberiets store sal.

- Salen bliver færdig nogle dage før, så de unge kan nå at øve der, lover Støberiets ejer Finn Gramvad.

- Det er de unge selv, der har valgt Hairspray, fordi de mener, den fortæller en vigtig historie, der stadig er aktuel, fortæller instruktør Bianca Giese.

- Det er så fedt, at de gerne vil være med til at sætte fokus på racisme og raceadskillelse og den tykke pige, der gerne vil danse, siger instruktøren, der med så stort et hold at holde styr på glæder sig over, at de unge skuespillere er gode til selv at tage ansvar og holde disciplin.

Hairspray foregår i 1960'ernes USA, hvor den buttede pige Tracy Turnblad drømmer om at deltage i et populært tv-danseshow, hvor deltagerne normalt har en noget anden kropsbygning end Tracy.

Det lykkes for Tracy at komme med, og hun bliver ven med en flok sorte, der kun må danse en gang om måneden, når der er "negerdag".

En 120 kvadratmeter stor scene bliver klar til de unge aktører i Støberiets store sal. Privatfoto
En 120 kvadratmeter stor scene bliver klar til de unge aktører i Støberiets store sal. Privatfoto

Stor scene og mange pladser

I den nordfynske udgave er der ikke ændret i handlingen, men et par sange er skåret ud for at gøre opgaven mere overkommelig for de omkring 30 på ungdomsskolens dramahold og lige så mange musikere fra musikskolen.

Med så mange aktører er der brug for en stor scene, og derfor passer det fint, at Hairspray opføres i Støberiets store sal, siger Bianca Giese. Tidligere har de unges forestillinger blandt andet spillet på Søndersøskolen.

Den store sal på Støberiet har en scene på 120 kvadratmeter, og salen er godkendt til 850 tilskuere. Men så mange regner de unge aktører dog ikke med, så der vil blive lavet en form for afskærmning, så salen ikke ser så stor ud.

Hairspray spiller den 1., 2. og 3. marts klokken 19 og desuden klokken 15 den 3. marts.

Ung musical indvier stor sal i Støberiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce