Undskyldning til Peru


Undskyldning til Peru

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kartoffellav undskylder for fortidens synder i Sydamerika

OTTERUP: - Det er på tide, at vi får sagt undskyld. Men det er aldrig for sent.

Formanden for Otterup Kartoffellaug, Carsten Abild, hentyder til de massive overgreb mod indianere i Syd- og Mellemamerika, der fulgte i kølvandet på Columbus og conquistadorerne. Her forsvandt europæerne med både guld og kartofler.

Allerede i januar på Egeskov Slot overrakte Danmarks Kartoffelråd en officiel undskyldning til den peruvianske chargé d'affaire i form af et diplom. I morgen på Den Store Kartoffeldag på Torvet i Otterup trækker lavet trådene tilbage i tiden. Her opføres et tableau på scenen, der har Columbus og kokken Carlos i centrum for begivenhederne.

- Fra lavets side siger vi også undskyld til Peru og inkaerne. Og så er der ikke flere mellemregninger, påstår oldermanden.

Kartoflens pris hyldes, når en trio fra Den Fynske Opera, opfører operaen "Den gyldne Knold", der er skrevet af Pia Longet.

Når den sidste strofe i den 16 minutter lange opera er forbi, så er det tid til kåring af "Årets Knold". Det hele afsluttes med at finde vinderen af den største hjemmedyrkede kartoffel.

Undskyldning til Peru

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce