Ulovlig kystsikring skal væk

Sommerhusejer Arne Birch politianmeldte for et par år siden sin nabo i første række ved Tørresø Strand til politiet. Kystdirektoratet har nu påbudt sommerhusejeren ved Pilevej, at han skal fjerne sit selvbyggeri af kampesten på stranden. Ellers bliver det igen en sag for politiet.
Foto: Klaus Wind

Ulovlig kystsikring skal væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kystdirektoratet påbyder sommerhusejer ved Tørresø Strand at fjerne selvbygget høfde på stranden

TØRRESØ: Kampesten, beton og cement i eget miks må ikke benyttes som forsvar mod Kattegats bølger. En sommerhusejer i første række på Pilevej ved Tørresø Strand er beordret at fjerne en cirka 20 meter lang ulovlig høfde ud for sit sommerhus. Den er omhyggeligt bygget op af ejeren gennem den seneste håndfuld år og udført med trappetrin og niveauforskel.

Høfde skal fjernes

Kystdirektoratet i Lemvig peger i sin afgørelse på, at anlæg til beskyttelse af kysten skal opføres i tråd med kystbeskyttelsesloven og kun med tilladelse fra direktoratet. Og det er langtfra tilfældet her.

- Vi kan ikke afvise, at der er et behov for sikring af ejendommen, men vi kan ikke anbefale løsningen. Beton kan ikke holde effektivt og forringer miljøtilstanden langs kysten, udtaler Lone Dupont fra direktoratet.

Ifølge Lone Dupont skal høfden fjernes inden længe. Ellers bliver det en sag for Transportministeriet.

- Der kan også blive tale om, at vi politianmelder ejeren, siger Lone Dupont.

Beboer i anden række på Platanvej Arne Birch ser frem til, at høfden med cement og beton og trappetrin på den offentlige strand nu forsvinder. Muren og kampestenene har været en torn i øjet på Arne Birch og andre naboer i over 20 år.

Sommerhusejeren har igennem årene protesteret først til digelaget, så til Fyns Amt og for et par år siden til politiet. Det førte til en politianmeldelse af sommerhusejer Søren Holm.

Ingen privat strand

- Jeg er ligeglad med, om han beskytter sit eget sommerhus. Men han skal ikke ødelægge stranden, så folk ikke kan komme forbi, siger Arne Birch og tilføjer:

- Folk tror, at det er en privat strand. De kan ikke komme forbi med barne- og klapvogne og tidligere blev de jaget væk

Sommerhusejer Søren Holm, der er med i bestyrelsen for Det Nordfynske Kystsikring- og Digelag, har tidligere fastholdt, at der er tale om en gammel træhøfde. Og den har han tilladelse til at fylde sten på.

- Jeg har papirer på det, sagde han for et par år siden til Stiftstidende.

I dag har han ingen kommentarer til direktoratets nye påbud om at fjerne anlægget.

Forslag til kystsikring

I Andelsforeningen Område 9, der tæller 35 sommerhuse, har den private høfde været oppe på flere bestyrelsesmøder gennem årene.

- Vi har diskuteret det flere gange. Det, der ligger i vandet, er uden for vores regi. Men det øvrige er uden for hans brugsret, siger formand Erik Ditlevsen.

Det Nordfynske Kystsikring- og Digelag fik i 2007 en bestilt rapport fra firmaet Cowi. Den omfatter et forslag til kystsikring af området ved Pilevej og Nordstranden. Her anbefales blandt andet at fjerne den private høfde, bygge tre større bølgebrydere og udføre strandfodring for at forhindre, at sandet forsvinder fra læsiden af høfderne.

Ulovlig kystsikring skal væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce