Ugens klumme: Flot valgresultat for seje kvinder


Ugens klumme: Flot valgresultat for seje kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"This is a man's world" sang James Brown engang, og sangteksten kunne såmænd godt have passet på nordfynsk politik - altså lige indtil valgaftenen den 21. november. Ved valget på Nordfyn i 2013 var kun syv ud af de 25 valgte politikere nemlig kvinder, men i år var det tal altså steget til hele 11. Det var flot af kvinderne, som førte en aktiv valgkamp. Ikke alle blev valgt, men det kan kun være godt for nordfynsk politik, at flere kvinder finder vej til byrådssalen.

I princippet er det jo lige meget, om en politiker er mand eller kvinde. Dybest set handler det om, at en politiker gerne skal gøre sit arbejde ordentligt og være en dygtig og loyal ambassadør for vælgerne, som har stemt på vedkommende. Men det er nu alligevel ikke helt dumt, at der bliver rettet op på balancen mellem mænd og kvinder i kommunalbestyrelsen.

I min verden fungerer også skoleklasser og arbejdspladser bedst, hvis man har nogenlunde lige mange mænd og kvinder. Ikke fordi jeg tror på fordommene om, at mænd fx er bedst til økonomi, mens kvinder er bedre til børn, men fordi jeg tror, at der kommer en anden energi på fx en arbejdsplads med både mænd og kvinder. Man komplementerer simpelthen hinanden.

Og så ligger der
da noget symbolsk i, at også små piger får nogle forbilleder at spejle sig i. Det skal selvfølgelig være helt naturligt, at en pige kan se en kvindelig politiker tale om en sag i fjernsynet eller avisen og tænke, at det vil hun også gøre en dag. Ingen piger i de kommende generationer skal tænke, at det med politik og ansvar for samfundet kun hører mænd og drenge til.

Derfor syntes jeg også, at det var så stærkt og sejt, da de kvindelige kandidater på tværs af partier og uenigheder sammen gik på gaden i valgkampen for at gøre folk opmærksom på, at de altså var en stor gruppe af kvinder, som var parate til at tage ansvar for vores demokrati og hverdag. Alene det, at de kunne mødes på den måde, fortæller også noget om, at kvinder indeholder meget af det stof, som der skal til for at blive en dygtig politiker. For ja, selvfølgelig er en SF'er uenig om mange ting med en fra Venstre, men det fraholdt ikke nogen af dem for at gå på gaden sammen om deres fælles sag.

Skal kommunalbestyrelsen efter valget i 2021 så helst være i komplet balance mellem kønnene? Næh, slet ikke. I bund og grund handler det jo stadigvæk om at få de bedste politikere, og så kan antallet af mænd og kvinder svinge, som det nu engang gør. Men der er altså grund til at glæde sig over, at så mange kvinder havde lyst til at stille op i år. Jeg glæder mig personligt til at følge deres politiske virke de kommende fire år.

Held og lykke til alle de 25 valgte - kvinder som mænd.

Ugens klumme: Flot valgresultat for seje kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce