Ugens klumme: Det er menneskeligt at fejle

colofonbilleder af Nordfynsredaktionen

Ugens klumme: Det er menneskeligt at fejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg falder gerne i søvn med en bog i hånden. Og når jeg siger det, er det nogle aftener ikke fordi, jeg når at læse mere end halvanden linje, men jeg har da haft bogen i hånden.

I øjeblikket er det Biernes hemmelige liv, der er fantastisk godt skrevet, men alligevel ZZZZZ... Derimod kan citater som regel holde mig vågen.

Jeg elsker citater og kan godt få lang tid til at gå med at læse dem. Overskriften er egentlig et citat af den gamle romerske politiker Cicero, der skulle have skrevet det i sin Fillippiske tale 43 år før Jesus kickstartede vores tidsregning.

Det er omkring på det punkt i mine daglige belæringer, at ungerne plejer at afbryde mig med spørgsmålet, om jeg så har leget med Cicero, da vi var børn. Egentlig sagde han vidst nok: Ethvert menneske kan tage fejl, men det er kun tåber der fremturer.

Det kan jeg meget godt lide. Den første del fordi den handler om at tilgive og komme videre, mens den anden del siger: MEN DU STOPPER NU!

Lidt ligesom citatet: Første gang du laver en fejl er det et uheld, anden gang du laver den samme fejl er det med vilje og tredje gang er det ikke en fejl mere - men en vane. Man kunne i en 2018-version sige: Fjerde gang du laver samme fejl får du dit eget reality-program.

Nå, men det jeg egentlig havde tænkt mig at skrive om i denne uge var, hvordan vi på et eller andet tidspunkt - efter Cicero - har fået vendt det hele på hovedet, så det der var en fejl - er blevet en dyd.

I min gymnasieungdom i 1980'erne var det en tåkrummende fejl, da jeg i en af mit livs første møder med Stroh-rom ødelagde en antik sofa hos en klassekammerat med 3-4 liter surt opstød.

I dag ville det jo have sikret mig direkte adgang til tv-skærmen i en serie som Kongerne af Svendborg eller Big Brother. Et eller andet sted undervejs i de 2000 år er vi åbenbart gået fra at fejre store helte og statsmænd til at adle fjolser og rene katastrofer.

Prøv at leg med på en lille quiz, hvor du skal svare hurtigt med din umiddelbare tanke.

1: Nævn en italiensk leder? Jeg vil godt vædde med, at du lige har tænkt enten Mussolini eller Berlusconi. Siden Mussolini har Italien haft næsten 70 regeringer, og det er de to man kender navnet på.

2: Nævn et luftskib? Jeps, præcis.

3: Nævn et stort passagerskib? Sagde du lige Titanic?

4: Nævn et tog? Havde du også to bogstaver og ét tal i dit svar?

5: Nævn nummeret på en flyafgang? Der letter i gennemsnit cirka 30 millioner fly om året i hele verden, men jeg vil næsten vædde med, at du tænkte MH88.

6: Nævn en amerikansk præsident?

7: Nævn en mandlig dansk tennisspiller, der stadig dukker op i tv?

8: Nævn en dansk kvindelig tv-kendis? Dukkede der lige en BH med Å-skål op på din indre fladskærm?

Og hvor vil jeg så egentlig hen med alt det her?

Jo, jeg tror såmænd du skal droppe de klikhungrende internetnyheder, og sætte dig med benene oppe, denne ugeavis i hånden og en kop kaffe inden for rækkevidde.

Så vil du møde en masse rigtige mennesker og positive nyheder.

Ugens klumme: Det er menneskeligt at fejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce