Udvalgsformand: Strategi for kulturarv brander Nordfyn

Kurt Christensen håber, at historierne om kulturarven vil tiltrække både tilflyttere og turister. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Udvalgsformand: Strategi for kulturarv brander Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget Kurt Christensen kalder kulturarvsstrategien et middel til at brande Nordfyns Kommune.

Nordfyn: Kurt Christensen (V) er formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget, der har stået for udarbejdelsen af den nordfynske kulturarvsstrategi, der udpeger bevaringsværdige og unikke områder rundt i hele kommunen.

- Kurt Christensen, hvad vil Nordfyns Kommune bruge kulturarvsstrategien til?

- Vi vil gerne præsentere vores kommune både over for de borgere, der bor her og over for turister. Kulturarven er en måde at brande kommunen på og sikre, at folk kommer hertil og får nogle gode oplevelser. Vi vil gerne fortælle historien om Nordfyn. For flere år siden havde vi vældig stor succes med, at de små byer selv fortalte om, hvad der kendetegner dem, og det her er jo også lavet efter borgermøder, hvor nordfynboer selv har peget på, hvad, de synes, er bevaringsværdigt.

- Hvad er næste skridt?

- Vi skal i gang med at udarbejde et kulturatlas, hvor vi beskriver de historier, der er et særkende for Nordfyns Kommune. Hvis man for eksempel er interesseret i historie fra et bestemt tidsrum, hvor kan man så som turist køre hen og se noget? Vi håber jo i udvalget, at det kan medføre både turisme, og at nogen vil bosætte sig for eksempel ude i de små byer, der er fremhævet som unikke. Og vi vil gerne gøre det så bredt som muligt, så vi får fortalt om Nordfyns fortid og skaber glæde og begejstring for at bo her.

- Har en kulturarvsstrategi betydning for dem, der bor i de områder, der er udpeget?

- Nej, det er ikke vores tanke. Vi vil bare gerne sikre, at vi får fortalt historien om, hvad der er specielt ved Nordfyn. Vi har jo ikke noget unikt som for eksempel et Egeskov Slot, men vi har mange gamle herregårde, og den historie vil vi gerne have fortalt på en god måde.

- Der står i strategien, at kulturarven udgør et udviklingspotentiale. Hvad mener I med det?

- Der ligger jo en masse fortælling, der aldrig er kommet frem, og jeg mener, at vi kan gøre vores kommune endnu mere attraktiv ved at sikre, at historierne kommer frem i lyset.

- Men der følger vel ikke penge med til for eksempel at forskønne et område?

- Nej ikke på nuværende tidspunkt.

Udvalgsformand: Strategi for kulturarv brander Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce