Udvalgsformand: Måske en fejl, vi ikke har talt med de pårørende om flytning

Mogens Christensen (V): Vi kan ikke tvinge beboerne til at flytte fra Botilbud Vesterled. Arkivfoto: Kim Rune

Udvalgsformand: Måske en fejl, vi ikke har talt med de pårørende om flytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udviklingshæmmede får et bedre tilbud ved at flytte fra Vesterled i Søndersø til Møllehaven i Bogense, mener udvalgsformand Mogens Christensen (V). Han indrømmer, at det nok havde været rimeligt at orientere de pårørende tidligere.

Mogens Christensen (V) er formand for Social- og Sundhedsudvalget, der i enighed indstiller et forslag om, at de udviklingshæmmede beboere i Botilbud Vesterled i Søndersø flytter til Botilbud Møllehaven i Bogense i de lejligheder, hvor senhjerneskadede bor i dag. De senhjerneskadede skal i stedet flytte ind i et nyt hus ved Møllehaven, hvor der også skal etableres et dagtilbud til både senhjerneskadede og udviklingshæmmede.

Hvorfor er de pårørende til beboerne på Botilbud Vesterled ikke orienteret om, at kommunen har planer om, at botilbuddet skal lukke og beboerne flytte til Møllehaven?

- Foreløbig er det jo kun besluttet i Social- og Sundhedsudvalget, at vi arbejder videre med det, og det har jo været til høring i Handicaprådet. Men når vi skal i gang med det praktiske, skal vi jo også høre beboerne, det er klart.

Er det ikke rimeligt, at de bliver hørt, før det bliver vedtaget. Bagefter er det jo svært at lave om på?

- Ja, det kan du have ret i. Det kunne vi godt have gjort. Ja, det er måske en fejl, vi ikke har fået det gjort.

Hvorfor anbefaler udvalget at lukke Botilbud Vesterled?

- Det er for at lave et bedre tilbud. De bygninger, som er en del af Vesterbo (plejecenteret, red.), er ikke indrettet til handicappede. De er indrettet som ældreboliger. Vi mener, Møllehaven er bedre indrettet, og derfor vil vi gerne have dem fra Vesterled ind der, bygge et nyt hus til de senhjerneskadede og indrette trænings- og aktivitetsfaciliteter mellem de to huse, så vi har et tilbud til begge grupper og kan undgå, at de skal køre efter det.

Er det tanken, at de to grupper skal benytte trænings- og aktivitetsfaciliteter på én gang?

- Nej. Det er stadig to selvstændige enheder, men man kan jo bruge faciliteterne på skift. Samtidig kan man også udnytte personalet mere fleksibelt, når man har de to enheder ved siden af hinanden.

Det er vel ikke samme kompetencer, der kræves af personale til de to grupper?

- Nej, ikke helt.

Er det tanken, at de, der i dag er i aktivitetstilbud i Odense, skal flyttes til det nye tilbud i Bogense?

- Det kommer an på, om det værksted, vi kan etablere, tilgodeser det behov, der er. Nogle vil kunne nøjes med det tilbud, vi får i Bogense, så de er fri for transporten til Odense.

Kan transporten til Odense ikke også være en fordel, fordi de møder andre mennesker og andre omgivelser?

- Jo, jeg vil da ikke afvise, at der er nogen, der har behov for det. Nu skal vi have fagpersoner ind over til at sige, hvad der skal til. Så langt er vi slet ikke nået endnu.

Det kan godt virke, som om det handler om at spare penge til kørsel?

- Nej, nej. Det er ikke derfor. Det er for at have nogle muligheder i nærmiljøet.

Beboerne i Botilbud Vesterled har kontrakt på deres egne lejligheder. Hvad nu hvis de eller deres værger ikke vil skrive under på at sige lejligheden op. Hvad vil kommunen så gøre?

- Vi har jo før prøvet at skulle flytte nogen. Det lykkes jo, når vi har et ordentligt tilbud. Vi satser på, at det kan lade sig gøre.

Så de skal overbevises om, at det er en god idé?

- Ja, det skal de. Og dér skal vi have de pårørende med, når vi har noget konkret at vise dem. Som sagt kan vi ikke tvinge dem til at flytte.

Udvalgsformand: Måske en fejl, vi ikke har talt med de pårørende om flytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce